Agenda, Food & Drinks, Kinderen, Kunst, Nieuws, Uitgaan

Eindeloos kunstprogramma bij Bussum Cultureel

Op 6, 7 en 8 september 2019 vindt Bussum Cultureel plaats, met dit jaar als nadrukkelijk thema ‘Gooise Parels’. Want eigenlijk dekt de naam de lading niet zo goed. Het succes van het evenement waarmee het culturele seizoen wordt geopend, gaat verder dan Bussum, en zelfs dan Gooise Meren, vertelt Mirjam Smets in de Gooi & Eemlander.

Bussum Cultureel DJ kids

Feest voor de jeugd

Hoe dan ook, het belooft weer een enorm feest te worden in Bussum. Het eerste evenement is op het Wilhelminaplantsoen en helemaal gericht op jongeren. Vrijdag 6 september om 17 uur start hier namelijk ‘Young go Loud’. Tot 22 uur is het feest met onder meer hiphop, rap, DJ’s en scool-talents. Er is bovendien graffiti kunst, een photobooth, er zijn challenges met o.a een klimwand en er is een kickbox workshop.

 

Film in Wilhelminakerk

Vrijdagavond is de traditionele opening van het Bussum Cultureel met een film. Niet in de openlucht dit jaar, vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden, maar in de Wilhelminakerk. Die ervaring is overigens minstens zo bijzonder. De film die – in samenwerking met Filmhuis Bussum – zal worden vertoond is de droogkomische IJslandse film ‘Woman at War’. Stoelen en dekens zijn te huur en verder is alles aanwezig. Toegang is gratis.

Live muziek

Op zaterdag is er van alles te beleven in het centrum van Bussum. Op vijf podia kun je genieten van live muziek en dansoptredens. Er is een Proef&Wijnplein, een culturele markt, een sprookjespuzzeltocht voor de kleintjes, een Literair Taalplein en er zijn diverse optredens. Zo zullen Johan Hoogeboom met onder meer de Larense cabaretière Madeleine Kool optreden in de Messtent op de hoek van de Havenstraat. Bij Goesting spelen tot middernacht diverse blues- en rockbandjes en op het podium van Spant! op het Wilhelminaplantsoen staat ’s avonds vanaf 19.45 uur niemand minder dan de LSB-Experience met Beatles & Beyond.

Art Fair

Het is niet alleen muziek wat de klok slaat: je komt bij Bussum Cultureel ook heel veel beeldende kunst tegen. Bezoek op zondag vooral de Art Fair op het Wilhelminaplatsoen, waar veel professionele kunstenaars uit Bussum en omgeving hun werk laten zien. Een ander pareltje van dit lange culturele weekend: de peuterbioscoop in het fort Werk IV (naast Spant!), waar de film ‘Masha en de Beer’ wordt vertoond. Bussum Cultureel wordt traditiegetrouw afgesloten met De Langste Eettafel’ in de Kapelstraat in Bussum. Kaartjes voor dit zevengangendiner waren helaas al heel snel uitverkocht. Kijk vooral op het programma, want er is meer te doen dan we kunnen opnoemen!

5 september 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.