Nieuws, Ondernemen, Tam Tam

Fritz Hörl: Gooische hotspot in Blaricum

Waarin een klein dorp groot kan zijn: de oude kern van Blaricum heeft verrassend veel onvervalste hotspots. Van landelijk bekende iconen tot kleine pareltjes die we liever voor onszelf houden. Maar een ding hebben ze gemeen: deze hotspots zijn zonder uitzondering uniek, gastvrij, gezellig en bijzonder. Eén van deze hotspots is Fritz Hörl, originele goud- en zilversmid die met liefde jouw sieraden ontwerpt of repareert!

Fritz

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

fritz horl

Fritz (Foto: Bob Awick)

Bevlogen en geconcentreerd

Sinds 1992 zit edelsmid Fritz met zijn atelier en winkel in een idyllisch pandje aan wat sinds kort het Blaricumse Paadje wordt genoemd. Hij heeft dus iedereen en alles zien komen en gaan. Als hij tenminste zijn blik van zijn werk haalt, want vaak is hij bevlogen en geconcentreerd bezig in zijn atelier. Meestal werkt Fritz in opdracht van klanten. Hij werkt een idee van de klant uit, of hij ontwerpt zelf wat. “Soms hebben mensen bijvoorbeeld sieraden geërfd en vinden ze die niet mooi of oubollig, terwijl er wel sentimentele waarde aan zit, of een mooie steen. Dan maken we er iets anders van, iets dat ze wél mooi vinden,” vertelt hij.

Veertig jaar ervaring

Fritz is goud- en zilversmid, heeft ruim veertig jaar ervaring en kan heel veel, maar het heel specialistische graveren of zetten laat hij graag over aan andere vakmensen. Zijn motto is: hoe meer specialisten met elkaar samenwerken, hoe mooier het resultaat. Met de juwelen en sieraden die hij maakt, is hij z’n eigen uithangbord: veel van zijn klanten komen via mond-tot-mondreclame bij Fritz terecht.

fritz horl

(Foto: Bob Awick)

Een opvolger

Het werken in zijn atelier vindt hij heerlijk, en door de vele opdrachten is hij daar vaak te vinden. De winkel zelf is drie dagen in de week geopend, zodat hij de rest van de week ongestoord in zijn atelier kan werken. Nu hij ons toch spreekt, maakt hij meteen van deze gelegenheid gebruik: “Ik ben op zoek naar een opvolger! Jonge, enthousiaste mensen die hun vak goed verstaan en op deze prachtige locatie willen werken, moeten vooral contact opnemen.”

 

 

Hier vind je meer over Fritz Hörl:

Dorpsstraat 8, Blaricum
Telefoon: 035-5317998
www.fritzhorl.nl
#fritzhörl

1 juni 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.