Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Tam Tam

Sisters Bakery and Kitchen: Hotspot Blaricum

Waarin een klein dorp groot kan zijn: de oude kern van Blaricum heeft verrassend veel onvervalste hotspots. Van landelijk bekende iconen tot kleine pareltjes die we liever voor onszelf houden. Maar een ding hebben ze gemeen: deze Gooische hotspots zijn zonder uitzondering uniek, gastvrij, gezellig en bijzonder. Zo haal je de lekkerste biologische broodjes en gebakjes bij de idyllische Sisters Bakery and Kitchen!

 

Sisters

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

sisters

Nathalie (Foto: Bob Awick)

Net als in de film

Stel je droomt over een lokaal winkeltje met de heerlijkste taartjes, zelfgebakken croissantjes, brioches, karamelcruffins, kardemombroodjes, desembrood, zelfgemaakte jammetjes en nog veel en veel meer zaligheid. Waar je bovendien een kopje verse thee of koffie-to-go kunt krijgen en waar altijd even tijd is voor een gezellig praatje. Is het dan niet geweldig nieuws dat we je kunnen vertellen dat dit winkeltje al bestaat? Sisters Bakery and Kitchen lijkt inderdaad regelrecht uit een romanserie of een wegdroomfilm te komen. Met als bonus dat je hier werkelijk kunt proeven wat je ogen zien. Als je dat eenmaal hebt gedaan, behoeft de winkel geen aanbeveling meer.

Bijzondere producten

Anderhalf jaar geleden besloot voormalig kandidaat-notaris Nathalie een dappere sprong te wagen en de winkel aan het idyllische Blaricumse Paadje te starten, met ondersteuning van haar zus (inderdaad) Esmeralda. “Ik wilde graag iets neerzetten wat er in deze omgeving nog niet is. Net even anders dan een klassieke bakker of een ingewikkelde patisserie. We maken hier alles zelf en alles is biologisch, tenzij de oogst niet goed genoeg was naar onze zin. Daarnaast verkopen we bijzondere producten van mooie leveranciers.”

sisters

(Foto: Bob Awick)

Omscholing

Nathalie liet zich er volledig voor omscholen, volgde een opleiding tot patisserie en boulanger en liep bovendien stage bij Linnick in Amsterdam. “Daar heb ik echt zóveel geleerd.” Inmiddels rollen de allerlekkerste baksels uit de ovens van Sisters, zoals de winkel in Blaricum afgekort genoemd wordt. De winkel is donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. En op de andere dagen dromen we gewoon verder.

 

 

Hier vind je meer over Sisters Bakery and Kitchen:

Dorpsstraat 6, Blaricum
Telefoon: 035-6227062
www.sistersbakeryandkitchen.nl
@sisters_bakery_and_kitchen

 

1 juni 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.