Nieuws, Ondernemen, Tam Tam, Wonen & Lifestyle

De Scholekster: Gooische hotspot in Blaricum

Waarin een klein dorp groot kan zijn: de oude kern van Blaricum heeft verrassend veel onvervalste hotspots. Van landelijk bekende iconen tot kleine pareltjes die we liever voor onszelf houden. Maar een ding hebben ze gemeen: deze Gooische hotspots zijn zonder uitzondering uniek, gastvrij, gezellig en bijzonder. Ben je helemaal fan van Scandinavisch merken? Loop dan vooral even binnen bij De Scholekster Scandinavian In & Outdoor Living!

scholekster

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

De Scholekster

Gerbrand (Foto: Bob Awick)

Premium dealerschappen

Hoe bijzonder een leven kan lopen, bewijst de sympathieke Gerbrand van De Scholekster. Gooiers kennen hem misschien nog uit de tijd dat hij bij Kerkhof Laren werkte. In Blaricum startte hij, op het minstens zo sympathieke Blaricumse Paadje, met een winkel voor in- en outdoor meubelen, met  Scandinavische merken als Skagerak (bekend van Tripp Trapp), Cane-Line, Ethimo, Gejst en Vincent Sheppard (bekend van de Lloyd Loom-meubelen). Gerbrand, die in de wereld van outdoor living ook bij producenten een bekend en vertrouwd gezicht is, kreeg meteen diverse premium dealerschappen aangeboden.

Friesland

Goed voor elkaar, zou je denken, niets meer aan doen. Maar Gebrand is ondernemer pur sang en stak zijn licht op bij klanten en bij collega-ondernemers in Blaricum, met de vraag: ‘Waar is hier nou echt behoefte aan?’ De opmerking: ‘Iedereen heeft een hond’ bleef bij hem hangen, net als de ontdekking dat veel Gooiers hechte banden hebben met Friesland. Zeilen, wandelen, buiten zijn: dan heb je goede, warme kleren nodig.

De Scholekster

(Foto: Bob Awick)

Goede neus

En zo kwam hij op het spoor van de regenkleding van Ilse Jacobsen en Rains, de ecotex van Henriëtte Steffensen Copenhagen en het mooie, warme en windproof Holebrook, wat een enorme hit is geworden in het hele Gooi. Voor Bitte Kai Rand is Gerbrand zelfs de exclusieve dealer in het hele Gooi. Voor iemand die nooit eerder ‘in de mode’ heeft gezeten, heeft hij een verbijsterend goede neus voor kwaliteit en de beste Scandinavische merken. De combinatie met in- en outdoor living past naadloos bij hem. Gerbrand is eindelijk geland op een plek waar hij helemaal thuishoort.

 

 

Hier vind je meer over De Scholekster Scandinavian In & Outdoor Living:

Dorpsstraat 6a, Blaricum
Telefoon: 06-53556210
www.descholeksterblaricum.nl
@descholeksterblaricum

1 juni 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.