Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

Henri Bloem: Hotspot Huizerweg

De Huizerweg in Bussum is lang. Er valt op elk stuk veel te ontdekken. De straat biedt een enorme variëteit aan leuke winkels en ondernemers. Tijd om op onderzoek uit te gaan! We gingen naar de wijnspeciaalzaak Henri Bloem van Mark. Hier haal je de mooiste wijnen voor mooie prijzen!

Wijnkoperij Henri Bloem

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

henri bloem

(Foto: Bob Awick)

Een droom

Elke dag nadat hij de winkel heeft geopend, gaat Mark met ongelofelijk veel plezier aan de slag. Eindelijk doet hij wat hij diep in z’n hart altijd al wilde. Hij werkte vijftien jaar als sommelier in de horeca in Utrecht en tegen zijn laatste baas zei hij: ‘Mijn droom is een eigen wijnspeciaalzaak’. Voordat hij deze vestiging overnam, was hij er vijf jaar werkzaam om de kneepjes van het vak te leren. Midden in de corona-periode nam hij het bedrijf over, dus voor z’n gevoel komt hij pas net lekker op gang.

Gebundelde kracht

Henri Bloem is zogenaamde ‘soft franchise’, dus Mark bepaalt voor een groot deel zelf wat er in de winkel staat. Tegelijkertijd benut hij natuurlijk de gebundelde kracht van zijn mede-franchisenemers: “Het zijn 21 winkels en we kunnen samen veel moois aanbieden.” Een belangrijk streven van Mark is dat de winkel in Bussum toegankelijk is. Dat betekent: mooie wijnen en ook mooie prijzen. Van € 5,- tot € 500,-, al behoren wijnen uit die laatste categorie tot de uitzonderingen in zijn winkel.

henri bloem

(Foto: Bob Awick)

Glühwein-pakket

De grote topper is Domaine Montrose, daar komen de mensen het hele jaar door voor binnen. In de feestelijke decembermaand is zijn Glühwein-pakket een hit, want Glühwein maak je natuurlijk zelf; Mark kan precies vertellen hoe en heeft bovendien de ingrediënten – naast de juiste wijn – in de aanbieding. Inmiddels is hij helemaal gesetteld in z’n eigen wijnspeciaalzaak. Het was enorm toevallig én mooi dat de vrouw van zijn laatste horeca-baas onlangs binnenstapte en vaststelde: ‘Je hebt inderdaad je droom waargemaakt.’ En hoe!

 

 

Hier vind je meer over Henri Bloem:

Huizerweg 45b, Bussum
Telefoon: 035-6911245
www.henribloem.nl/henri-bloem-bussum
@henribloembussum

20 februari 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.