Agenda, Food & Drinks, Nieuws

Gooisch bierfestival in Hilversum

Op zondag 15 september 2019 wordt voor de derde keer het Gooische Bierfestival georganiseerd. Het vindt plaats vanaf 13 uur zijn op het Marktplein van Hilversum. Voor Foodhal Mout kun je meer dan 30 bieren van zes Nederlandse brouwerijen proeven. Vanzelfsprekend ook van de Gooische Bierbrouwerij uit Hilversum, die gevestigd is in Foodhal Mout. Tegelijkertijd opent Hilversum het cultureel seizoen. Het belooft een flink spektakel te worden met cultuur, bier, foodtrucks en veel gezelligheid.

Foto: Rick Mandoeng Fotografie

Opening cultureel seizoen Hilversum

Organisator Guido de Wit heeft er zin in. “Het festival wordt gekenmerkt door een uitbundige sfeer. Er is van alles te doen en te beleven.” Tijdens het Gooisch Bierfestivals zijn er optredens, pub-quizzen, een pop-up museum, virtuele wandelingen en workshops. Er staat een vintage zweefmolen voor een enerverend rondje voor jong en oud, je kunt lekker flipperen in campingstijl op 3 flipperkasten of rustig een potje jeu-de-boules spelen met een paar vrienden.  De Hilversumse cultuurinstellingen zullen laten zien wat ze in het seizoen 2019-2020 allemaal in huis hebben en geven een sneak-preview. Kortom, je komt ogen en oren tekort.

gooisch bierfestival

Foto: Rick Mandoeng Fotografie

Ruim 30 bieren op tap

Biersommelier en mede-organisator Arjanneke van den Berg vertelt: “Dit jaar wordt het plein weer omgetoverd tot een gezellig terras met in het midden een grote bartent met meer dan 30 taps. Nederlandse brouwerijen als De Moersleutel, Projekt Neo en Oersoep komen met prachtige bieren als ‘Hank in de Dank Tank’, ‘Grappapolis’ en ‘Freewheel’. Voor elk soort bierliefhebber is er een bier te vinden: van licht tot donker, van frisse pils tot black IPA en van bekende tot verrassende bierbrouwers. Dit jaar zijn er ook lokale ciders te proeven van Elegast (Landgoed De Hoorneboeg). Ook zijn er professionele proeverijen met uitleg over de bierstijlen, is er een Bier Bizz Quizz (BBQ) en is er naast wijn en fris het nieuwe laag-op-de-alcohol bier van de brouwerij Gooisch Licht.”

www.gooischbierfestival.nl

9 september 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.