Food & Drinks

Café Goesting in de Kapelstraat

Illustratie: Sascha Pijnaker

Zelf doen ze er wat bescheiden over, maar er kan rustig worden gesteld dat met de komst van Café Goesting de Kapelstraat een flinke boost heeft gekregen als horeca- en terrasstraat. Vijf jaar lang hebben uitbaters Bas en Marieke Funken research gedaan voordat ze de deuren van hun café geopend hebben.

Hip en tijdloos tegelijk

Cafe Goesting, Goesting, Bussum, kappelstraat

Foto: Willemijn van der Eijk

Het type café, de vloer, de gordijnen, de vele soorten speciaalbier, zelfs de kleur van de bar: over alles is tot in detail nagedacht. Toch valt het huidige concept niet in een woord te vatten. Een warm, gemoedelijk, beetje hip en tegelijkertijd tijdloos familiecafé; precies wat ze voor ogen hadden.

 

 

 

Goesting voor leeftijdgenoten

Goesting

Foto: Willemijn van der Eijk

“We vroegen ons af: wat missen we nou in Bussum? Als we bijvoorbeeld ergens een hapje hebben gegeten en nog in dat sfeertje willen blijven. Een plek om lekker te zitten, met elkaar te kletsen en waar je elkaar ook op vrijdag kunt verstaan”, vertelt Bas. “Een kroeg waar je kunt borrelen met leeftijdgenoten”, vult Marieke aan. “Met af en toe lekkere livemuziek.” Het werd dus Goesting, en het werd een succes. Bij toeval in de Kapelstraat, in het voormalige Café De Pollepel.

 

Kapelstraat boulevard?

Goesting

Foto: Willemijn van der Eijk

Bas en Marieke zagen meteen de mogelijkheden van zowel het bouwval als de straat. Bas hoopt dat de Kapel- straat ooit een boulevard wordt, na winkelsluitingstijd. “Paaltjes omhoog. Dan is het écht een terrasstraat en dat kan Bussum goed gebruiken.”

Goesting, Kapelstraat 28, Bussum.

Telefoon: 035-6313650. Klik hier voor www.cafegoesting.com

24 augustus 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.