Agenda, Food & Drinks, Kunst, Uitgaan

Bussum Cultureel 2017 biedt pure magie

VandaaBussum Cultureel 2017g, mogen en zondag, 15, 16 en 17 september 2017, is het weer zover. Dan vindt de 14e editie plaats van Bussum Cultureel 2017, het jaarlijkse cultuurfestival. Een combinatie van de Amsterdamse Uitmarkt, de Parade en het Preuvenement op Bussumse schaal. Een fenomeen dat elk jaar meer bezoekers trekt uit ’t hele Gooi.

Live muziek en culturele markt

Alle vormen van cultuur presenteren zich. Er  staan weer vele podia en theater-tenten verspreid door het centrum met meer dan 50 optredens van lokale en regionale professionele artiesten. Er is live muziek, film, dans, theater en beeldende kunst. En er is uiteraard een grote culturele markt met een uitgebreid creatief, cultureel en puur aanbod. En ook de innerlijke mens wordt niet vergeten; vele lokale restaurateurs verzorgen food & drinks vanaf de terrassen die verspreid door het dorp worden geplaatst.

Captain Fantastic

Dit jaar staat het festival in het thema PURE MAGIE. Op alle drie dagen wordt de bezoeker verrast door vele magische elementen in de programmering.

 

Zaterdag 16 september

Bussum Cultureel 2017 zaterdag 16 september is van 11 tot 24 uur op verschillende locaties live muziek, dans, kunst en theater te horen en te zien, en staat er verspreid over het oude dorp een gezellige Culturele Markt. Op het Helder Podium op het Wilhelminaplantsoen staan vele geweldige artiesten geprogrammeerd: BORIS, Cosmic Carnival (met een ode aan Fleetwood Mac), SalsaLegre en Rapha Pico en zijn band, die garant staan voor een optreden vol swingende Roots Reggae.

Op het Goesting Podium staan dit jaar onder andere De Spiegelband, de VandeStraatBand, De Stax Messengers, Dear Francis met pure onvervalste akoestische muziek en Deb&Plien, die de avond in de Kapelstraat afsluiten met hun Funky Dance Machine. Naast live muziek is er ook een knus theater op het Wilhelminaplantsoen met voorstellingen voor jong en oud. En heel veel kinderactiviteiten. De zweefmolen, Bumblebee komt langs, een sprookjespuzzeltocht en overal kun je knutselen, spelen, circusacts oefenen en nog veel meer.

Zondag 17 september

Bussum Cultureel 2017Op zondag 17 september staat op het Wilhelminaplantsoen de Art Fair Gooise Meren, waar ruim 30 professionele kunstenaars uit de fusiegemeente Naarden, Muiden/Muiderberg en Bussum op een bijzondere manier hun kunst zullen presenteren. Uiteraard is een groot terras ingericht voor een hapje en een drankje en kunt u genieten van het “Bruggenconcert” een verhalend licht klassiek concert voor jong en oud. In de Wilhelminakerk is een Kunstvesper met Vocaal ensemble Voices en Bram Brandemann. In de Kwekerij kun je terecht voor gratis yogalessen van MyraYoga en lessen Stembevrijding van Vocal Insite. En in de avond staat de Langste Eettafel voor u gedekt in de Kapelstraat. Al 300 gasten nemen plaats aan deze unieke tafel in de enige echte terrasstraat van Bussum. Reserveer kan nog via www.bussumcultureel.nl/eettafel

Meer over Bussum Cultureel 2017

Volg www.facebook.nl/bussumcultureel of kijk op www.bussumcultureel.nl voor de actuele programmering van Bussum Cultureel 2017

 

15 september 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.