Agenda, Uitgaan

Westerbork Serenade in Singer Laren

Edwin de Vries op toneel met zoon Sam de Vries

Zaterdag 31 maart 2018 toont Singer Laren het bijzondere toneelstuk Westerbork Serenade, een liefdesgeschiedenis die zich afspeelt tegen het decor van de Tweede Wereldoorlog. Het toneelstuk van de Gooische acteur en schrijver Edwin de Vries gaat over het leven van zijn Joodse vader: regisseur, acteur en verzetsheld Rob de Vries (1918-1969). Het wordt een echt familiestuk, want de zoon van Edwin en Monique, Sam de Vries, vertolkt zijn grootvader in oorlogstijd. Centraal in het stuk staat een van de waargebeurde heldenverhalen van de Joodse Rob: in 1943 slaagde hij erin om Hannelore, het meisje op wie hij verliefd was, uit kamp Westerbork te smokkelen. Hoewel ze moest terugkeren omdat ze gechanteerd werd, heeft ze toch de oorlog overleefd.

Westerbork

Talent

Voor Edwin is het een bijzondere voorstelling: over zijn vader en mét zijn zoon. “Sam heeft nu precies de leeftijd van mijn vader tijdens de oorlogsjaren. Hoewel Sam geen getrainde acteur is, heeft hij veel talent. Het is natuurlijk geweldig om samen met hem op de planken te staan, en dan ook nog in ons ‘eigen Singer Laren’. Ik had ook graag met mijn vader op het toneel gestaan, maar helaas is hij jong overleden.” Westerbork Serenade was al in besloten kring te zien, maar op 31 maart begint de  echte theatertournee. De regie is in handen van Mette Bouhuijs. 

Win kaartjes!

Gooische Tam Tam mag twee vrijkaarten verloten voor deze voorstelling. Mail naar actie@gooischetamtam.nl met je naam en adres. De gelukkige prijswinnaar van de twee kaarten heeft inmiddels bericht gehad: gefeliciteerd Madeleine!

 

 

28 maart 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.