Agenda, Uitgaan

Matthäes-Passion in Grote Kerk Naarden

Naarden staat deze weken in het teken van de Matthäes-Passion. Er worden maar liefst zes concerten door de Nederlandse Bachvereniging uitgevoerd in de prachtige Grote Kerk. In de afgelopen 35 jaar klonk het ‘Erbarme dich’ en ‘Wir setzen uns mit Tränen nieder’ vele malen onder leiding van Jos van Veldhoven; dit jaar zal de afscheidnemend artistiek leider voor het laatst in die hoedanigheid de Matthäus-Passion dirigeren.

matthäes-passion

Foto: Grote Kerk Naarden

 

Nederlandse Bachvereniging

De Matthäes-Passion bevat beschouwende aria’s, een meeslepende verteller en razendsnelle scènewisselingen. Het meesterwerk blijft boeien tot de laatste noot en de uitvoering van de Nederlandse Bachvereniging klinkt al bijna honderd jaar onverminderd avontuurlijk en meeslepend.

Uitzending obachp televisie

Dit jaar wordt de uitvoering van de Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging op Goede Vrijdag opgenomen en kort erna uitgezonden. Meer dan 10.000 concertgangers bezoeken één van de zes concerten. Onder hen de Minister President en leden van het kabinet en diverse burgemeesters en wethouders uit de regio. Voor zaterdag zijn er nog enkele kaarten te koop. De televisie-uitzending is op vrijdag 30 maart 2018, NPO 2 om 18:55 uur.

 

30 maart 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.