Kunst, Nieuws, Tam Tam

Hemelbestormers: Gooische Pennenvruchten

Op de redactie zijn we fan van onze rubriek Gooische Pennenvruchten, of eigenlijk van de schrijvers en illustratoren in deze rubriek; dat zijn toch maar mooi kunstenaars ‘uit ons midden’. Al vele edities hebben we de rubriek kunnen vullen met mooie, bijzondere, opmerkelijke en spannende boeken van schrijvers en illustratoren uit de regio. Deze keer in Gooische Pennenvruchten: Hemelbestormers van Marchien den Hertog en Froukje Holtrop, en diverse co-auteurs.

 

HemelbestormersHemelbestormers: geheimen van het gewelf in de Grote Kerk Naarden

Dat Grote Kerk Naarden een prachtig gewelf heeft, wisten we eigenlijk al. Maar wat voor verhalen schuilen achter de bijbelse schilderingen? In dit boek vertellen kunsthistorici en theologen over de monumentale geschiedenis van het zestiende-eeuwse gewelf. Over de opdrachtgever van de schilderingen, eerdere restauraties en welke lessen de middeleeuwse gelovigen eruit konden trekken. Inmiddels wordt de kerk ook wel de ‘Sixtijnse kapel van het noorden’ genoemd. Met dit boek worden alle geheimen van het gewelf ontrafeld.

hemelbestormers

Marchien den Hertog en Froukje Holtrop

 

 

 

 

 

Hier vind je meer over de Grote Kerk Naarden:

www.grotekerknaarden.nl

 

Het boek is verkrijgbaar bij onze Gooische boekhandels:

Blaricumsche Boekhandel
Boekhandel Voorhoeve Hilversum
Boekhandel Los Bussum
Larense Boekhandel
Boekhandel Flevo in Huizen
Ruijsdael op ’t Hoekje in Naarden-Vesting

 

7 januari 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.