Agenda, Nieuws

Grote Kerk weer open

In het voorjaarsnummer van Gooische TamTam Magazine schreven al over Grote Kerk Naarden als Baken van Holland, en over de grote renovatie. De kerk staat in de steigers voor de renovatie van het leien dak. Publiek is vanaf nu weer welkom in Grote Kerk en er is bovendien een nieuwe audiotour.

Tot eind juli 2020

Al eens Grote Kerk Naarden bezocht? Dan is nu een leuk moment. Met de nieuwe audiotour ontdek je de complete geschiedenis en leuke weetjes over de kerk die als een ‘baken’ in het Gooische landschap staat. Ondertussen wordt het leien dak gerenoveerd: de leitjes worden één voor één op het dak van maar liefst 27.000 vierkante meter gespijkerd. De kerk is open vanaf vandaag, 4 juni 2020, tot eind juli 2020. Natuurlijk wordt alles coronaproof geregeld.

Je eigen leitje

Ellen Snoep, directeur Stichting Grote Kerk Naarden is sinds een jaar directeur en werkte eerst onder meer bij het Openluchtmuseum Arnhem. Ze hoopt dat veel mensen deze zomer op bezoek komen. Het project Hemelbestormers, waarbij mensen zélf op de publiekssteiger een kijkje kunnen nemen bij de renovatie van het dak, gaat door corona nog even niet door. Maar binnen in de kerk is gelukkig ook genoeg te beleven. Wil je toch het dak op? Dat kan alvast figuurlijk. Want aan het eind van de tour kun je je naam of een persoonlijke boodschap op een leitje zetten, en dat leitje zal op het dak worden gespijkerd.

Koop een ticket online

De tickets voor het bezoek, inclusief audiotour en leitje zijn online te koop via www.grotekerknaarden.nl, de kosten zijn € 4,50. In De Kleyne Winkel van Grote Kerk Naarden vind je allemaal eigentijdse producten in de nieuwe huisstijl. Met je bezoek en je eventuele aankoop steun je de kerk en die kan dat goed gebruiken. Dat we nog maar lang mogen genieten van een gezond Baken van Holland in ons midden!

4 juni 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.