Food & Drinks, Nieuws

Rijsttafel Box van Ron Blaauw: nu afhalen in Laren

rijsttafel BoxNadat hij eerst zijn goedlopende Amsterdamse vestiging Gastrobar Indonesia Downtown moest sluiten omdat ‘huurbaas’ Hudson’s Bay failliet ging, kreeg de immer positieve topkok Ron Blaauw er met het coronavirus weer een domper bij: zijn gloednieuwe vestiging in Laren kan voorlopig niet worden geopend. Maar er is goed nieuws: vanaf vrijdag 1 mei kunnen we er wél de rijsttafel Box van Ron Blaauw afhalen!

Bordje voor onze helden

Tijdens de start van de coronacrisis begonnen de twee Amsterdamse vestigingen (Ron Gastrobar en Ron Gastrobar Oriental) en Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel met delivery en take-out. Dat was zo’n succes, dat Ron het aanvankelijk veiliger vond de keukens alsnog te sluiten. “Met zo’n vierhonderd bestellingen per dag was het gewoon niet verantwoordelijk meer”, vond Ron. Wél doet Ron al vanaf maart mee met de sympathieke actie Bordje voor onze helden, waarbij drie Amsterdamse topkoks met hun personeel koken voor ouderen én helden die Nederland nu overeind houden.

Rijsttafel Box in Laren

Gelukkig kunnen wij gewone stervelingen tóch genieten van de heerlijkheden van de Gastrobar en het goede nieuws: dat kan ook in het Gooi. Om te vieren dat de nieuwe vestiging in Laren deze zomer open gaat, kunnen we nu alvast genieten van de heerlijke rijsttafel Box. Hij is af te halen in Amsterdam, Ouderkerk én in Laren. De vestiging van Ron Blaauw zit op de plek waar vroeger De Coeswaerde zat.

Afhalen

Op deze manier kan Ron Blaauw wel de veiligheid garanderen voor zijn personeel en kan men, geheel volgens de coronaregels, de rijsttafel Box afhalen. Een box is genoeg voor twee tot drie personen. Thuis hoef je de inhoud alleen nog maar op te warmen. Zo zet je in vijftien minuten een volledige Gastrobar rijsttafel op tafel! Bestellen kan een dag van tevoren, tot 22 uur. Hier lees je hoe het werkt.

rijsttafel Box

Gooische TamTam-uitgever Christian de Beer en Ron Blaauw in Laren

Niet te gelikt

In het recente voorjaarsnummer van Gooische TamTam Magazine hebben we een uitgebreid interview met Ron Blaauw. Hierin vertelt hij onder meer over zijn keuze voor Laren en hoe hij de vestiging voor zich ziet. “De locatie lijkt eigenlijk heel erg op ons restaurant in Ouderkerk”, zegt hij in TamTam. “Het Indische, dat moet vooral een beetje kneuterig zijn. Vooral niet te gelikt. Ik zit niet te wachten op hip en strak; het moet niet te bedacht zijn.” De goedlachse Agus Hermawan, geboren op Java, wordt de Executive-Chef van Ron Gastrobar Indonesia. Tot de vestiging in Laren echt geopend is, kunnen we in elk geval al thuis genieten van een rijsttafel van Ron Blaauw.

© Gooische TamTam

 

28 april 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.