Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Tam Tam, Uitgaan

Nick Vollebregt: Hotspot Naarderstraat

Wie Laren binnenkomt vanaf Bussum, krijgt meteen veel goeds aangeboden. Welkom op de Naarderstraat! Een heerlijke plek om te zijn, is Nick Nick Vollebregt. Voor goed eten, veel gezelligheid, een gezellig drankje en, wie weet, ook weer eens een muziekje!

nick vollebregt

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

nick vollebregt

Robert (Foto: Bob Awick)

Hier gebeurt het

We schreven het al eerder, en er is niets veranderd: Nick Vollebregt is voor alle Gooiers een geliefde pleisterplaats. Zodra je binnenkomt, voel je: hier wil je zijn, want hier gebeurt het. De historie druipt van de muren, maar wat er op tafel komt, is verrassend en nieuw; daar zorgt chef-kok Robert Zuijderhoudt wel voor. De gepassioneerde chef is een groot liefhebber van de Franse bistronomie: gastronomie in bistrostijl, een toegankelijke, haute cuisine manier van koken. Met verse ingrediënten van hoge kwaliteit, bereid zonder franje en opsmuk.

Eigenwijze culinaire koers

Het is een kookstijl die perfect aansluit bij ‘Nick’, een plek die de nostalgie en verhalen van een ouderwetse Parijse brasserie uitstraalt. Of zoals Robert zelf zegt: “Een uitstekend podium voor mijn eigenwijze culinaire koers.” En zo worden zelfs gasten die regelmatig komen nog vaak aangenaam verrast, hoewel de old time classics slakken en tournedos met friet ook nog steeds ‘gewoon’ verkrijgbaar zijn. “Maar je ziet en proeft wel dat er een echte chef achter de kachel staat.”

nick vollebregt

(Foto: Bob Awick)

Jazzclubhuis

De naam van het restaurant is een eerbetoon aan Nederlands jazzmusicus Nick Vollebregt en het restaurant ontwikkelde zich onder zijn hoede tot het officieuze clubhuis van jazz-minnend Nederland. Grootheden als Pim Jacobs, maar ook Dizzy Gillespie en Chet Baker waren er ‘kind aan huis’. Ook zij voelden al: ‘hier wil je zijn, want hier gebeurt het.’ En wij hopen natuurlijk stiekem wel op de terugkeer van live muziek in dit legendarische restaurant.

 

 

Hier vind je meer over Nick Vollebregt:

Naarderstraat 40, Laren
www.nickvollebregt.nl
@nickvollebregtjazz

22 mei 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.