Singer Laren

Singer Laren, Singer, singerlaren, singerlaren.nl, logoSinger Laren

 

Het Singer Laren is Museum, Theater, Beeldentuin, eten & drinken en Bijeenkomsten.

Singer Laren is een uniek, particulier cultureel erfgoed dat bestaat uit een museum, theater, villa en beeldentuin. Het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer bouwde begin vorige eeuw Villa De Wilde Zwanen in Laren. Hier ontvingen ze hun vrienden, onder wie vele kunstenaars. William schilderde in zijn atelier, Anna speelde op haar vleugel in de woonkamer. Samen verzamelden ze een indrukwekkende kunstcollectie. Na het overlijden van William liet Anna een museum en een theater aan de villa bouwen, die in 1956 geopend werden voor publiek.

In die ruim zestig jaar heeft de tijd niet stilgestaan. De meest recente ontwikkeling zal vast niemand zijn ontgaan. Vanaf de zomer 2017 ontvangen we u in een gloednieuw theater. U komt binnen via een prachtige nieuwe, centrale entree. U kunt in de gerenoveerde woonkamer van de Singers iets eten en drinken en ook van de nieuwe daktuin zult u verstelt staan. Singer Laren is, helemaal in de geest van de oprichtster, de plek waar kunsten samenkomen, waar we de kunsten vieren.

WE HETEN U VAN HARTE WELKOM BIJ SINGER THUIS

Museum Singer Laren

herbergt een verrassende en brede verzameling van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. Een ‘klassiek moderne’ collectie die veel aanknopingspunten biedt voor een veelzijdig tentoonstellingsbeleid.

Wilt u meer informatie over de huidige tentoonstelling, bezoek dan onze museumpagina met informatie over huidige en verwachte tentoonstellingen, informatie over de museumcollectie en nieuwe aanwinsten.

Theaterseizoen 2017/18 vindt plaats in ons nieuwe theater!

Dit seizoen verwelkomen we een groot aantal top voorstellingen en artiesten. Er zijn landelijke premières en we hebben een nieuwe zondagmiddag programmering. Voor deze middagen hebben we een programma van lezingen, muziek, dans en toneel samengesteld waarin de podiumkunsten en de beeldende kunsten elkaar ontmoeten.

Terug van weggeweest is het theatermenu. Op acht theateravonden wordt in samenwerking met Belle Folie en Wijnkoperij Wesseling een theaterdiner met bijpassend wijnarrangement gerserveerd. Aan mooi gedekte tafels geniet u in Villa De Wilde Zwanen van een heerlijk diner om vervolgens een voorstelling te bekijken.

“Ik draag bijna alle kleine theaters een warm hart toe, dus ook Singer. Het zijn heerlijke plekken voor een try-out, maar het is ook heel belangrijk dat die zalen er zijn voor artiesten die beginnen. Het zijn mooie uitprobeerplekken.” Youp van ’t Hek

Op 13 oktober 2017 speelt Youp van ’t Hek een try-out van zijn oudejaarsconferentie ’17. Lees op pagina 12 t/m 15 in het Singer Laren Magazine het volledige interview met Youp.

De website

En de Shop

 

Adres

Oude Drift 1

1251 BS Laren

T +31 (0)35 5393939

Openingstijden museum

Dinsdag t/m zondag
11.00 – 17.00 uur

 

 

Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.