Agenda, Nieuws

Welkom terug bij Singer Laren

Ook Singer Laren opent maandag 1 juni weer zijn deuren: vanaf 12 uur zijn we welkom in de beeldentuin, op het terras en in de Singer Shop. Reserveren is niet nodig, maar er zijn wel maatregelen genomen die anders zijn dan anders. Zo heeft het terras uitsluitend zitplaatsen en word je naar de tafel gebracht. Wil je zeker zijn van een plekje, dan kun je telefonisch reserveren via 035-539 3973.

Museum opent maand later

Het museum van Singer Laren blijft nog even gesloten. Dit heeft te maken met de renovatiewerkzaamheden die het museum vanwege de verplichte coronasluiting vervroegd heeft opgepakt. Er wordt nu de laatste had aan deze werkzaamheden gelegd en op 1 juli opent ook het museum. Hiervoor moet je tickets bestellen via de website. Er wordt gewerkt met tijdsloten, zodat er nooit te veel bezoekers tegelijk in het museum rondlopen.

Pépé Grégoire

Pépé Grégoire, 5th Heavenue, particuliere collectie

Pépé Grégoire in de beeldentuin

Tijdsloten gelden niet voor de beeldentuin; hier mag je rustig en vrij rondlopen, zolang je de regels maar in acht neemt. In de beeldentuin en de Orangerie is de overzichtstentoonstelling Profiel Europa van Pépé Grégoire te zien. Pépé is de winnaar van de Singer Prijs 2020. Er zijn maar liefst vijftig beelden van de Larense kunstenaar te bewonderen. In de Orangerie heeft Pépé zijn atelier ingericht. Wil je Pépé ontmoeten, heb je een vraag aan de kunstenaar of wil je hem aan het werk zien? Elke dinsdag tussen 11.00-13.00 uur en zondag tussen 13.00-15.00 uur is Pépé in zijn atelier aan het werk en ben je van harte welkom.

Singer TV

Voor het museum moeten we dus nog even wachten, maar een absolute aanrader is Singer TV, waar museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm op zijn eigen, enthousiaste wijze mooie achtergrondinformatie over de werken vertelt. De filmpjes kun je hier vinden. Er is ook een aantal filmpjes opgenomen voor kinderen.

 

31 mei 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.