Nieuws

Singer Laren ontvangt bijdrage BankGiro Loterij

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij heeft Singer Laren een cheque ontvangen van maar liefst 683.126 euro. De loterij verdeelde een recordopbrengst van 84,3 miljoen euro onder 77 culturele organisatie en Singer Laren is daar één van. Het geld voor cultuur is bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Dankbaar

Singer Laren ontvangt een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro omdat zij een vaste culturele partner is van de BankGiro Loterij. Dit jaar komt hier 83.126 euro bij, omdat fans van het museum dit bedrag het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar hebben gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekocht lot kozen zij er specifiek voor Singer Laren te steunen. Algemeen directeur Evert van Os: “Wij zijn enorm blij dat de BankGiro Loterij Singer Laren hiermee in staat stelt zijn aankoopbeleid, tentoonstellingen en toekomstplannen te blijven continueren. We zijn de BankGiro Loterij en haar deelnemers zeer dankbaar!

BankGiro

directeur Singer Laren Evert van Os (rechts) feliciteert museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm. Links Esther Driessen, hoofd marketing, pr en communicatie van Singer Laren (foto Roy Beusker)

Extra schenking

Daarnaast heeft Singer Laren een extra schenking van 400.000 euro ontvangen. Deze bijdrage is bedoeld voor de inrichting van een permanente tentoonstelling over het ontstaan en de bloei van het Nederlands modernisme met werken uit de Singer collectie. “Vanaf eind 2021 zal Singer Laren niet alleen wisseltentoonstellingen programmeren. Met de schenking van de Collectie Nardinc, de bouw van de nieuwe vleugel, de renovatie van de tuinzalen van het museum en deze genereuze schenking van de BankGiro Loterij, kan een langdurige wens van het publiek ingevuld worden: het permanent tonen van werken uit de Singer collectie“, aldus Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur van Singer Laren.

6 februari 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.