Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Shoppen

Bye bye Hocras!

Dit nieuws kwam wel even met een grote boem binnen: Hocras Bussum sluit, na 45 jaar, definitief zijn deuren aan de Franse Kampweg. En bovendien al snel: deze maand al. Waar halen we nu dan onze kerstboodschappen? Gelukkig is er ook goed nieuws: dankzij de nieuwe online bezorgtak kunnen we online blijven bestellen. Hocras blijft bestaan, maar stopt met zelfbediening, dus daarom gaat de locatie in Bussum  definitief dicht.

hocras pandAlles naar Almere

Het roer moet om. De markt verandert, er ontwikkelen zich nieuwe kanalen en ook de wensen van de klanten veranderen. Er worden andere eisen gesteld en er zijn andere verwachtingen. Als gevolg van alle marktontwikkelingen ziet Hocras geen heil meer in het segment zelfbediening. Daarom gaat het bedrijf zich vanaf nu volledig richten op bezorging en dat gebeurt vanuit Almere. Ook de verssnijderijen en productie-afdelingen zullen later naar Almere verhuizen. Er wordt een nieuw diepvriesmagazijn gebouwd in Almere, zodat op termijn alles op één locatie komt.

Bestellen kan nog steeds!

De bezorggroothandel van Hocras is in 2018 al verhuisd naar een speciaal daarvoor ingericht modern logistiek centrum in Almere. Een logische plek: Almere heeft een gunstige ligging voor het vrachtverkeer. Bovendien kan het bedrijf hier makkelijker beschikken over extra arbeidskrachten. Nu Hocras zelfbediening in Bussum de deuren sluit, verdwijnt heel Hocras dus naar Almere. Bestellen bij Hocras kan nog steeds: online. In de regio ’t Gooi bezorgt Hocras deze graag aan huis.

Hocras, we gaan je missen

Het in 1925 opgerichtte Indra ’t Gooi, de voorloper van Hocras, verhuisde al in 1972 naar de locatie aan de Bussumse Franse Kampweg. In 1975 startte Hocras Cash & Carry op deze locatie. Voor veel Gooiers is het bedrijf dan ook een goede bekende. Natuurlijk voor de horeca, maar met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel had je die felbegeerde Hocras-pas al te pakken. Of je leende hem bij de buurman. Want als je bijvoorbeeld een feest had, of een kerstdiner, of gewoon een groot gezin, dan was je bij Hocras aan het juiste adres. Grootverpakkingen, maar ook hoge kwaliteit producten: hier moest je wezen.

Nieuwe online bezorgtak

Daar komt nu helaas een einde aan, maar niet helemaal: het bedrijf start een nieuwe online bezorgtak en brengt bestellingen in de regio ’t Gooi  aan huis. Dat is voor de vaste klanten dus ook even wennen. Voor 40 van de nu 140 werkzame medewerkers in Bussum is het ook minder feestelijk: voor hen is ontslag aan gevraagd. Omdat de zelfbediening sluit, kunnen ze helaas niet allemaal mee naar Almere.

Pré-sale en uitverkoop

Donderdag 9 januari start de pré-sale uitverkoop in Bussum. Het specifieke zelfbedieningsassortiment in Bussum gaat dan in de uitverkoop voor de klanten. Vanaf 15 januari start de grote uitverkoop en is de locatie in Bussum éénmalig voor een korte periode voor iedereen toegankelijk. Aansluitend gaat de locatie in Bussum dicht. De vrijgekomen locatie zal worden herontwikkeld.

 

 

6 januari 2020

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.