Food & Drinks, Nieuws

Gratis soep op de stoep

De bel gaat. De bel?! Voor de deur staat de altijd vrolijke chefkok Antoine Hermans van Huize|Hermans. Met paddenstoelensoep! Wat blijkt: Antoine en Eliza Hermans kunnen niet stilzitten én willen graag iets doen voor de gemeenschap. En dan gebeurt het dus zomaar dat mensen ‘die het nodig hebben’ plotsklaps Antoine met zijn overheerlijke soep op de stoep zien staan.

Televisiekok

Het begon twee weken geleden, toen door de coronacrisis het leven buitenshuis – en zeker het leven in de horeca – zo goed als stil kwam te liggen. Ook voor Huize|Hermans, dat normaal gesproken de catering en vaak ook organisatie verzorgt bij onder meer privédiners, dinershows, tuinfeesten en borrels. Bovendien kennen we Antoine als televisiekok van Tijd voor Max. Maar nu alles gestopt is, zit ook hij gewoon thuis. “Kunnen we nou niet iets doen?” riep hij wanhopig tegen Eliza en zij opperde dat hij soep kon gaan maken voor mensen die het goed kunnen gebruiken.

Krukje

Een prima plan, dacht Antoine, en hij zette een berichtje op zijn Facebook. Nietsvermoedend, toen nog. Want er kwamen gigantisch veel reacties op. “De hele administratie heb ik zelf gedaan”, vertelt hij. “Soms ging het wel om tien mailtjes voor een en hetzelfde soepje, maar dat maakte me niks uit.” Uiteindelijk heeft Antoine dat eerste weekend driehonderd bekers soep bezorgd. Op gepaste afstand: de meeste mensen zetten een krukje buiten, waarop Antoine – mét handschoenen aan – de beker of bekers vervolgens neerzette.

Praatje

Het ging om meer dan de soep, zo ontdekte Antoine al snel. Zoals hij het zelf zo mooi zegt: “Elke deur heeft een verhaaltje. Mensen zijn heel gelukkig dat er iemand aan de deur komt en vinden het fijn om even een praatje te maken.” Na het eerste weekend wist hij meteen dat hij het nog een keer zou doen. Bovendien waren er genoeg adressen. En dat niet alleen: “Ik werd gebeld door een relatie, die me vroeg of hij financieel kon helpen. We zijn ook geholpen door vrienden die wilden bezorgen. Het is natuurlijk geweldig om dit samen te doen. De een met tijd, de ander financieel. Dankzij die bijdrage heb ik er nog een weekend aan vast kunnen plakken.”

Logistiek

Dat tweede weekend heeft Antoine een paar dingen moeten veranderen. “Wij cateren normaal gesproken op één plek en zijn niet gewend om routes te rijden. In het eerste weekend reed ik van hot naar her en weer terug. Dat hebben we het tweede weekend wat slimmer aangepakt. Wat ook leuk was, maar veel te veel gedoe, waren de namen die we op de soepbekers schreven. Voor die en die van die en die. Dat was logistiek nogal omslachtig.”

Sponsors

Antoine en Eliza willen graag doorgaan met hun actie. Als er sponsors zijn die deze sympathieke soep op de stoep-actie willen ondersteunen, kunnen zij contact opnemen met Antoine Hermans via 06-52006070. Ook als je nog mensen uit Bussum, Naarden of Hilversum kent die in aanmerking komen voor een soepje, kun je dat bij Antoine opgeven.

31 maart 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.