Food & Drinks, Nieuws

Wimmy Hu overhandigt 440 dinerbonnen voor de zorg

Het is heel bijzonder te zien hoe onbaatzuchtig de Gooische horeca zich inzet om met name mensen in de zorg een hart onder de riem te steken. Ook Wimmy Hu en haar man Pieter van den Ham van restaurant The Red Sun dragen een (flink) steentje bij. Dinsdag 21 april hebben zij 440 dinerbonnen overhandigd aan Marije Mansfeld van de GGD, bedoeld voor medewerkers in de zorg.

Foto: Bob Awick

Wimmy zit niet stil

Ook aan Wimmy Hu en haar man Pieter van den Ham van restaurant The Red Sun gaat de coronacrisis niet ongemerkt voorbij. Sinds zondag 15 maart is het normaal zo drukbezochte restaurant in Blaricum gesloten en zitten Wimmy, Pieter en hun 35 collega’s noodgedwongen thuis. Maar ze zitten niet stil. Want laat dát nou net niks voor Wimmy zijn. Zij en Pieter zijn op dit moment druk met het uitzetten van de nieuwe koers van The Red Sun voor na de coronacrisis. De medewerkers bereiden zich voor om die  uit te gaan voeren zodra het weer mag. “Ze zijn met van alles bezig; bijvoorbeeld met online trainingen voor verbetering in productkennis, ontwikkelen van nieuwe gerechten, extra onderhoud aan de apparatuur en schoonmaak in en rondom het bedrijf. Bovendien hebben we drie keer per week sowieso contact met elkaar.”

Dinerbonnen

Maar naast dit crisismanagement wilden Wimmy en Pieter ook graag iets doen voor de mensen in de zorg. “We zijn enorm onder de indruk van het werk dat zij verrichten. Hoe zouden we kunnen helpen? Als snel bedachten we om honderd dinerbonnen van The Red Sun te vergeven aan zorgprofessionals. Leuk. Maar we willen natuurlijk nog veel meer zorgprofessionals blij maken.”

Anonieme donaties

Behalve dat Wimmy veel respect heeft voor alle mensen in de zorg, lag haar eigen sector, de horeca, helemaal plat. Dat is een harde klap voor alle ondernemers. En net zo snel als Wimmy praat, ontstaan de ideeën in haar hoofd. Ze vond het geen goed idee om ondernemers juist in deze crisis te vragen om dinerbonnen te gaan sponsoren. “Maar als ik nou eens bonnen inkoop bij die restaurants, dan hebben ze toch omzet en dan helpen wij hén ook!” riep ze enthousiast tegen Pieter. “Daar moet geld voor komen!” Wimmy en Pieter besloten enkele bevriende relaties te benaderen: willen jullie ook een diner doneren voor mensen in de zorg? “Wij hebben een handjevol vrienden van The Red Sun gebeld. En zonder uitzondering reageerden ze direct enthousiast. Zo mooi! Met hun bedrag geven ze niet alleen iets fijns aan de harde werkers in de zorg, maar helpen ze ook de horeca in de regio, in hun regio. Geheel onbaatzuchtig, want alle gevers blijven volledig anoniem.”

440 dinerbonnen

En zo snijdt het mes aan twee kanten met de prachtige actie. “Alle restaurants hebben het echt extreem zwaar in deze tijd. Met het opgehaalde bedrag – een flink bedrag overigens – hebben we dinerbonnen in kunnen kopen bij negen collega-restaurants in Laren en Blaricum. Wie dat zijn, houden we voor onszelf, want dat is niet zo belangrijk. We waren er echt stil van, hoe onze collega’s dankbaar reageerden op ons initiatief. Uiteraard hebben wij als initiatiefnemers onszelf uitgesloten en met de anonieme donaties niets ingekocht bij onszelf. The Red Sun heeft honderd dinerbonnen gesponsord aan de zorg. Natuurlijk hebben ook wij het heel zwaar in deze crisistijd, maar er is altijd wel iemand die het nog net wat zwaarder heeft dan jijzelf, is ons motto! Daarom werden we er blij van, dat we dit belangeloos konden doen voor de zorg, maar ook voor onze collega’s. De cirkel is rond: samen staan we sterker.”

“Hartverwarmend”

Uiteindelijk heeft de actie van Wimmy en Pieter 440 dinerbonnen opgeleverd. Deze zijn dinsdagochtend 21 april overhandigd aan Marije Mansfeld van de regionale GGD, die de bonnen  vervolgens aan 440 zorgprofessionals in onze regio gaat uitdelen. Marije Mansfeld: “Dit soort acties zijn hartverwarmend. Zorgmedewerkers staan op dit moment in de frontlinie van het coronavirus, met alle risico’s van dien.  Zij werken keihard en maken voor hun patiënten vaak het onmogelijke  mogelijk. Deze dinerbonnen zijn vooral een lief gebaar. Het is een cadeau vanuit de samenleving voor onze helden en heldinnen van de zorg.”

21 april 2020

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.