Agenda, Food & Drinks, Kinderen, Nieuws

Veel te doen op Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld is voor veel Gooiers een favoriete plek om er even tussenuit te zijn. Dichtbij, maar toch een compleet andere wereld. Met de hond de tuinen in of gewoon een kopje koffie in het Koetshuis.

Kasteel Groeneveld

Foto: Wikimedia

Trotsmarkt

Aanstaande zondag is er nog meer reden om naar Groeneveld te gaan. Om te beginnen wordt die dag de oktobereditie van de Trotsmarkt georganiseerd. De Trotsmarkt biedt een gevarieerd aanbod van pure, lekkere en vooral eerlijke producten. Om meteen op te eten, of om mee naar huis te nemen. Ook kun je terecht voor een wijntje of een biologisch biertje. Maar er is meer: deze editie kun je bijvoorbeeld ook alpaca-vesten, outdoor-kleding, sieraden en tal van delicatessen verwachten.

Bloemkunst is terug

Tegelijk met de Trotsmarkt is ook de start van Bloemkunst 2016. Deze expositie keert, na vijftien jaar afwezigheid, weer terug naar Baarn. Van 8 t/m 16 oktober verandert Kasteel Groeneveld in een grote bloemenzee. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa, maar ook hier.

Nederland is een Feest!

Nu alleen de kids nog overtuigen. Tot en met 27 november 2016 vind je op Kasteel Groeneveld de verrassende, kleurrijke en interactieve tentoonstelling: Nederland is een Feest! De originele prenten van het boek ‘Nederland’ van Charlotte Dematons (Lemniscaat, 2012) vormen de rode draad van deze expositie in het kasteel. Een feest van herkenning voor volwassenen en een feest van ontdekking en verwondering voor kinderen. Er kan er lekker gespeeld worden op de speelzolder met grote spellen, die gebaseerd zijn op de prenten van Dematons. Of ga naar buiten en volg de speciale route die is uitgezet: zoek de kabouters en beantwoord de vragen bij de prenten.

Vanaf 10.00 uur zijn de poorten van Groeneveld geopend. Kijk op de website voor meer informatie.

6 oktober 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.