Nieuws

Ondernemertje pesten in Bussum

Een maand of 4 geleden is Bussum een leuke kroeg rijker geworden, Café Goesting. De kroeg was binnen enkele weken al een hotspot. De eigenaren, het echtpaar Bas en Marieke Funken, hebben hun best gedaan om een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt.
goestingfoto: Facebook Goesting

In plaats van dat de gemeente een mooi initiatief ondersteund en samenwerkt met goede ondernemers, die het allemaal mooier en leuker willen maken in Bussum, lijkt het erop dat het echtpaar dwars wordt gezeten.

Zo krijgt alle horeca in de kapelstraat een terrasvergunning, behalve Café Goesting. Het Café moet zelfs doordeweeks van 17.00 uur tot 1.00 uur een bewaker bij de deur zetten, alsof het om een discotheek aan het Leidseplein gaat. Ook moeten de deuren en de ramen dicht blijven bij deze temperatuur en mogen mensen niet buiten staan met een glas.
11667309_744108179031033_1400752098053980056_n
Zou het om een jongerenkroeg gaan of discotheek, dan valt e.e.a. nog te begrijpen. Maar dit is een plek waar 30+ een borrel komt drinken en waar bijvoorbeeld collega’s van bedrijven afspreken.Een kroeg waar je nog een gesprek kan voeren.

Volgens een ingewijde zou de plaatselijke bromsnor hebben vertelt dat er enkele andere ondernemers zijn die bang zijn voor “broodroof”. Maar wie of wat heeft er belang bij dat Goesting sneuvelt en wie heeft er een dikke vinger in de pap bij de gemeente?

Wij zijn toch benieuwd hoe dat werkt hier in Bussum. Gaan we Bussum leefbaar en gezellig maken met aantrekkingskracht voor bewoners en bedrijvigheid of laten we Bussum verder afglijden naar een slaapdorp met een winkelcentrum?


3 juli 2015

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.