Agenda

Lezing Gooise Academie: ‘Over smaak valt (niet) te twisten’

De Gooise Academie verzorgt maandelijks een inspirerende lezing voor zowel kunstenaars als kunstliefhebbers. Onder het genot van een drankje en een hapje wordt er een lezing gehouden door gerenommeerde kunstkenners. Woensdag 14 maart a.s. is het de beurt aan Herman Tjepkema, docent tekenen en schilderen aan de Gooise Academie. Hij behandelt de vraag of er over kunst valt te twisten.

Gooise Academie

Zelfportret met traan

 

Valt er eigenlijk over kunst te twisten? Algemeen wordt aangenomen van niet. Kijken naar, en waarderen van kunst is immers een kwestie van persoonlijke smaak. Maar is dat wel zo? Bestaan er wellicht criteria die je persoonlijke smaak overstijgen en waar je juist wél over kunt twisten? Met andere woorden: bestaan er relevante selectiecriteria bij het beoordelen van kunst? In deze lezing maak je kennis met drie kwaliteitscriteria die je blik op kunst misschien wel voor altijd zullen veranderen.

Deze Academie Lezing begint om 20.00 uur in Atelier Het Groene Huis van de Gooise Academie in Laren. Voor sprekers, data en tickets zie de agenda van gooiseacademie.nl.

 

19 februari 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.