Agenda, Food & Drinks, Kinderen, Nieuws, Ondernemen, Shoppen

Groenteclub Lentefestival 10 juni in tuin Mariënburg

Aanstaande zaterdag viert de de vijfjarige Groenteclub haar verjaardag met een mooie Groenteclubmarkt in de tuin van voormalig klooster Mariënburg in Bussum. Bijna vijftig marktdeelnemers bieden een grote variatie in food, non-food, kennis, beleving en verzorging.  Lokale honing, vers afgebakken broden van Le Perron, Taste-the- Waste soep, Siciliaanse citrus en nog veel meer heerlijkheden. Ook mooie en eerlijke cadeautjes, biologische etherische oliën, handgemaakte sieraden, upcycling stoffen tassen en slingers, vintage woonaccessoires, brocante, bloemen en hennepproducten.

Workshops

Daarnaast is het festivalterrein place-to-be voor beleving, live muziek onder de boom, theater Draad met terugspeeltheater, spirituele boodschappen, lichaamsverzorging-, leven- en voedingsvragen. Ervaar een voetreflex-, stoel-, of hoofdmassage of neem deel aan een workshop yoga en mindfulness. En de eigen kraam van de Groenteclub boordevol verse groenten en fruit staat er natuurlijk ook! Speciaal voor kinderen zijn er creatieve workshops zoals vilten met Elsie, breien met oma’s of knutselen met Casa di Bambini. Inschrijving vooraf is niet nodig. Deze bijzonder feestelijke editie van de jaarlijkse Groenteclubmarkt vindt aanstaande zaterdag plaats tussen 10.00–16.00 uur.

groenteclub

 

Tuin van Mariënburg

Alle kraampjes krijgen op deze mooie dag een plek in de prachtige tuin van voormalig klooster Mariënburg. Intussen kun je diezelfde dag elders op het terrein terecht bij het Repair Café, waar je je kapotte spullen kunt laten repareren. Duurzamer wordt het niet! Mariënburg is een unieke stek in hartje Bussum en normaal niet toegankelijk voor publiek. Nu de zusters zijn verhuisd, is het pand tijdelijke huisvesting voor ouderen van Amaris Forisberg in Muiden. Als wederdienst kookt de Groenteclub een heerlijke verse maaltijd voor alle bewoners.

5 jaar Groenteclub

De Groenteclub is een consumentencoöperatie die direct biologische groente en fruit inkoopt bij boeren uit de Noordoostpolder. Een initiatief voor, door en met de deelnemers. Dit – inmiddels al weer vijf jaar – samenwerken, maakt biologisch voedsel bereikbaar voor mensen met een smalle portemonnee. Daartegenover ontvangen de boeren een eerlijke prijs voor hun met passie geteelde groente en fruit. Zo kunnen zij hun duurzame manier van produceren blijven voortzetten. De groenteclub heeft inmiddels drie groepen in Bussum, met in totaal 250 deelnemers (gezinnen).

 

8 juni 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.