Agenda, Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen

PRIMEUR: Soigné in Bussum wint publieksprijs HEERLIJK10Daagse

Heerlijk, heerlijker, heerlijkst. Waar kun je het heerlijkst eten in Nederland? Naar welk restaurant gaan de gasten het liefst zo snel mogelijk terug? Het HEERLIJK10Daagse publiek heeft inmiddels bepaald. Van 26 mei t/m 4 juni hebben de brigades van de toprestaurants extra hard hun best gedaan om fijnproevers voordeliger kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. Na afloop is online massaal gestemd door de HEERLIJK10Daagse foodies. De toprestaurants zijn beoordeeld op het eten, de service, sfeer en gastvrijheid. And the winner is…… Soigné in Bussum!

Soigné

Met een gemiddeld review cijfer van maar liefst 9,28 is Soigné de grote winnaar van deze publieksprijs. Ons eigen Gooische sterrenrestaurant is natuurlijk dolblij met deze erkenning:  “Het leveren van topkwaliteit is echt waar we voor staan, mede door onze grote liefde voor het vak en persoonlijke aandacht. Super om te zien dat dit ook zo door de heerlijk-gasten is ervaren”, aldus maître Frank Velthuyse van Soigné. “Door het mooie weer hebben wij ons terras op sommige dagen ten volle benut, waardoor sommigen van ons letterlijk de blaren onder de voeten hebben gelopen. Het was een super sfeer in onze straat. Het publiek wist het klaarblijkelijk zeer te waarderen. Juist in het jaar dat wij als bedrijf inmiddels 10 jaar bestaan en extra aandacht hebben door ons feestelijke 10-tjes menu, is het een grote eer dat wij als nummer 1 van Nederland door het publiek beoordeeld zijn.”

 

Landelijke top 10 van de HEERLIJK10Daagse 2017

  1. Soigné* 9,28 (Bussum)
  2. Lucas Rive* 9,25 (Hoorn)
  3. Katseveer* 9,18 (Wilhelminadorp)
  4. ‘t Amsterdammertje* 9,17 (Loenen a/d Vecht)
  5. Herberg de Engel 9,10 (Dodewaard)
  6. ‘t Raedthuys* 9,05 (Duiven)
  7. Aan de Zweth* 9,02 (Schipluiden)
  8. Avant-Garde van Groeninge* 8,98 (Eindhoven)
  9. De Bokkedoorns** 8,94 (Overveen)
  10. Wollerich* 8,92 (Sint-Oedenrode)

Michelinsterren domineren landelijke top

Opvallend is dat deze keer maar liefst negen restaurants uit de top 10 Michelinsterren bezitten. Kijkend naar alle winnaars van de afgelopen elf edities hebben tot negen keer toe restaurants met sterren zichzelf het beste mogen noemen. De waardering door Michelin lijkt ook gesteund te worden door de HEERLIJK-gast.

 

8 juni 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.