Agenda, Kunst

Ek van Zanten en Annemarie Eilers in Vestingmuseum Naarden

Voor de zomertentoonstelling ‘Joie de vivre’ in het Nederlands Vestingmuseum te Naarden zijn de kunstwerken samengebracht van de beeldhouwer Ek van Zanten (1933) en de schilderes Annemarie Eilers (1933-2011). Hun werk vormt een prachtige combinatie. Haar kleurrijke doeken afgewisseld met zijn liefdevolle beelden stralen plezier in het leven uit.

Ek van Zanten

Ek van Zanten – Voltige

Op negentienjarige leeftijd ging Annemarie naar de Rijksakademie in Amsterdam, waar zij van 1952 tot en met 1955 tekenles had van Gé Röling en schilderles van Jan Wiegers. Hier leerde zij ook de jonge beeldhouwer Ek van Zanten kennen, met wie zij in 1955 trouwde.

Ek van Zanten volgde vanaf zijn vijftiende een opleiding aan dezelfde Rijksakademie. In 1955 won hij de Prix de Rome, waardoor hij in staat werd gesteld twee jaren in Rome te werken. Zijn jonge vrouw Annemarie reisde hem achterna. Bij terugkomst in Nederland verhuisden zij naar een klein landhuis in Naarden.

Annemarie Eilers

Annemarie Eilers – Olijftakken in een Vaas

Weer samen

Nu, jaren later, is hun werk weer samen te bewonderen. De levenslustige schilderijen en aquarellen van Annemarie samen met de tijdloze, harmonieuze beelden van Ek. Beide kunstenaars klassiek geschoold en modern van karakter. Stralende voorbeelden van ‘Joie de vivre’.

Informatie

Tentoonstelling: ‘JOIE DE VIVRE-Schilderijen van Annemarie Eilers en beelden van Ek van Zanten’ is te zien van 1 juli t/m 27 augustus 2017 in het Nederlands Vestingmuseum te Naarden. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10.30 – 17 uur. Weekeinden en feestdagen 12.00 – 17.00 uur.

 

26 juni 2017

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.