Agenda, Kunst, Nieuws

Prachtige foto-expositie BOLD in Grote Kerk Naarden

Vandaag opent in de Grote Kerk Naarden de foto-expositie BOLD. Carolien Sikkenk fotografeerde vrouwen die hun haar verloren. Driekwart van hen werd kaal als gevolg van chemotherapie. De overige vrouwen hebben de auto-immuunziekte alopecia, waardoor het haar kan uitvallen en vaak niet meer terugkeert. Met deze fotoserie toont Carolien dat het verlies van haar niet ook het verlies van schoonheid hoeft te betekenen. Het haar leidt niet meer af van de pure schoonheid van een gezicht. Die ‘andere’ schoonheid wordt dan zichtbaar. De vader van Carolien begon als kapper en werd in de jaren zeventig ‘haarwerker’. Haar zus nam de zaak over. Carolien is dus niet onbekend met kale vrouwen, ze groeide er mee op en ervaart het als heel normaal. BOLD

Schoonheid

Voor de meeste vrouwen is het haarverlies bijzonder ingrijpend. Zij kunnen het ervaren als het verlies van een deel van hun vrouwelijkheid. Met deze fotoserie wil Carolien een ander beeld scheppen. Zij toont de andere schoonheid die zichtbaar is geworden: mooie jukbeenderen, vrolijke sproetjes, de vorm van de lippen, een blik in de ogen. Gezichten die zonder omlijsting van haar zowel kracht als vrouwelijkheid uitstralen. Er was lef voor nodig om zich kaal te laten fotograferen. Deze vrouwen zijn niet alleen kaal (bald), maar vooral ook stoer en krachtig (BOLD).

Grote Kerk | Marktstraat 13 | 1411 cx Naarden. De expositie is zeven dagen per week vrij toegankelijk: di t/m za 10.30-16.30 uur | zo & ma 13.30-16.30 uur | www.grotekerknaarden.nl | www.expo-bold.com

25 juni 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.