Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

Fika: Hotspot Naarden-Vesting

Naarden-Vesting is op zichzelf al een buitencategorie hotspot. Binnen de vestingmuren vonden we maar liefst zestien Hotspots waar je u tegen zegt. Wij namen een kijkje bij Fika!

 

Fika

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

fika

(Foto: Bob Awick)

Behoorlijk zuur

Ga er maar aanstaan: in januari 2020 zet je je handtekening onder het huurcontract voor je nieuwe winkel en een maand later barst de corona-ellende los. Eind mei open, half december weer dicht, enfin, we waren er allemaal bij, maar voor Fika was het wel behoorlijk zuur. Inmiddels is Irene – die al 24 jaar in de Vesting woont – vol goede moed weer open, en hoe!

Stewardess

Het concept is enigszins aangepast, van accessoires met wat kleding is het aanbod omgedraaid naar kleding met wat accessoires. Het is knap hoe Fika in korte tijd zo’n mooie collectie heeft weten samen te stellen, met toffe merken als Knit-ted, Closed en Graumann. Voordat Irene begon met haar winkel, was ze jarenlang stewardess en vloog ze de hele wereld over.

fika

(Foto: Bob Awick)

Geen gedoe of getrut

In de straten van New York, Parijs en Londen gaf ze haar ogen altijd goed de kost en zo ontwikkelde ze in de loop der jaren een eigen stijl, die het ook heel goed doet in het straatbeeld van ’t Gooi: een beetje ‘clean stoer’, met een twist. “Ik houd niet van gedoe of getrut. Gewoon mooie top met een goede broek, of een heerlijke zomerjurk met leuke slippers. Klaar!” Denk aan stijliconen als Lauren Hutton, Jackie Kennedy, Jane Birkin en Francoise Hardy en je ziet wel ongeveer voor je wat Fika te bieden heeft. Betreden op eigen risico, want het is zo goed als onmogelijk om met lege handen deze winkel uit te stappen.

 

Hier vind je meer over Fika:

Marktstraat 48, Naarden-Vesting
Telefoon: 035-7856059
www.fikanaarden.nl
@fika.naarden

29 november 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.