Economie, Nieuws, Ondernemen, Tam Tam

Alles lokaal bezorgd met ishipit

Een vergeten boodschap, een pak bij de stomerij, bloemen voor je schoonmoeder, een boek dat je graag wil hebben, een pakketje brengen of halen bij TNT (POST NL): je kunt het zo gek niet verzinnen of de shippers van ishipit komen het bezorgen of brengen het weg. Op het moment dat jij wilt, en nog dezelfde dag. Vanaf vrijdag 1 juni 2018 gaat ishipit in Bussum van start. Hoe fijn is dat!

Ishipit is een nieuw ‘social delivery platform’ dat consumenten, bezorgers en lokale ondernemers met elkaar verbindt. Het doel? Lokaal alles kunnen bezorgen. De bezorgers –shippers – kunnen een vergoeding vragen, consumenten kunnen van alles laten halen en/of brengen en lokale ondernemers kunnen de dienst zo instellen dat het past bij hun eigen verdienmodel. Bovendien vergroot ishipit hun afzetmarkt.

Lokaal is de bom

Bij ishipit ligt de focus op ‘lokaal’, op verbinding, transparantie en duurzaamheid. We bestellen veel en vaak online. De levering is een ingewikkeld proces dat bedrijven veel geld kost. Waarom zou je niet lokaal bestellen en de producten laten bezorgen door een lokale koerier? Dat resulteert in minder kilometers, snellere levering en geldbesparing die ten goede zou kunnen komen aan de koerier en lokale ondernemer. Bovendien: shop local, daar houden we bij Gooische Tam Tam wel van!

Shippers kunnen worden ingezet voor het leveren van producten van lokale winkels, maar ook voor het bezorgen van maaltijden van lokale restaurants. Bijvoorbeeld restaurants die nog niet bezorgen, of restaurants die een samenwerking zijn aangegaan met ishipit.

Gebruikers en bezorgers zijn in charge bij ishipit. De eerste groep bepaalt wat er lokaal bezorgd wordt. De tweede groep bezorgt. Die shippers zijn niet in loondienst van ishipit. Ze zijn niet gebonden aan vaste werktijden en ze bepalen zelf hun voorwaarden. Je kunt al aan de slag vanaf 15 jaar en zo een fijn zakcentje verdienen. Ishipit maakt voor de shippers wél afspraken met de belastingdienst en draagt bovendien zorg voor de facturatie en administratie. Fijn.

Hoe werkt het?

Je kunt gebruik maken van ishipit door de app te downloaden. Wil je iets laten bezorgen, dan kun je een bezorgopdracht plaatsen en zie je welke shippers beschikbaar zijn, en tegen welk tarief. Vervolgens selecteer je een shipper die het beste bij je wensen past (in de buurt, een bekende, hoge rating, laagste tarief). De shippers zelf bepalen welke opdrachten zij aannemen. Is er een match? Dan ontvangt de shipper een bericht en kan hij of zij de opdracht accepteren of afwijzen. Het is aan de shippers om zelf, via hun sociale netwerk binnen de app, een succes van hun ‘onderneming’ te maken. Door het sociale karakter is het de bedoeling dat het netwerk snel uitbreidt. Het wordt pas leuk, nuttig en efficiënt als je als shipper je eigen netwerk opbouwt. Dit maakt uiteindelijk de dienst ook heel persoonlijk.

Retailers en restauranteigenaren hoeven dus niet per se aangesloten te zijn bij ishipit om hun producten te verkopen. De komende maanden worden er functionaliteiten ontwikkeld voor de lokale ondernemer. Dan kun je bijvoorbeeld je productaanbod online zetten en daarnaast veel zaken afstemmen, waaronder je bijdrage in de bezorgkosten bepalen, de gebruiker wel/niet toestaan om direct bij afleveren te betalen via de app en veel meer.

 Wie zit achter ishipit?

Ishipit is in 2017 opgezet door de Gooische ondernemer Jurgen. Martine, uit Bussum, doet de marketing en PR. “Onze missie is om ishipit het grootste  “social community driven” platform te maken. Iedereen wordt er beter van: de ondernemer, de shipper én de consument. Vanaf vrijdag 1 juni gaan we ishipit testen in Bussum en Naarden, om op basis daarvan de app te verbeteren en verder te ontwikkelen. Afhankelijk van de resultaten in Bussum zal ishipit uitbreiden naar andere steden en gemeenten in Nederland.” Kijk voor meer informatie op www.ishiptit.nl.

download de app button IOS en Google

29 mei 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.