Kunst, Nieuws, Tam Tam

Hotspots in Laren: Hanneke Setz

De Larense Naarderstraat heeft veel te bieden. Kunst, boeken, herenschoenen, tuinmeubilair, jazzmuziek, Japanse snacks, pluche knuffels, lampen, tosti’s, pizza’s, tapijt en gordijnen. En je kunt er bovendien tanken. In de serie Hotspots op de Naarderstraat: kunstenares Hanneke Setz.

Word je al niet vrolijk van het werk van Hanneke, dat word je het zeker van de opgewekte kunstenares zelf. Ze streek enkele jaren geleden bij toeval neer in Laren. Het begon echter allemaal in Haren, waar ze eerst een galerie had. Tijdens de rellen daar van Project X sneuvelden de ramen en inboedel van een schoenenzaak. Hanneke vrolijkte de boel wat op door de panelen voor de ramen te beschilderen en deze vervolgens via haar Facebookpagina bij opbod te verkopen, om zo de gedupeerde ondernemer te helpen. Hanneke ten voeten uit.

Wereldsteden

Hanneke in haar atelier (foto’s: Willemijn van der Eijk)

Het leverde haar veel publiciteit op, plus een uitnodiging om live op Miljonairsfair LXRY te komen schilderen. Zo werd ze ontdekt: eerst in Nederland, maar inmiddels is haar werk over de hele wereld te vinden. Haar ingeving om Amsterdamse gevels te schilderen in haar typische eigen stijl was een goede: ze kan bijna niet aan de vraag voldoen.

Toch vindt Hanneke het heel belangrijk om niet stil te blijven staan. Daarom kiest ze momenteel bijvoorbeeld ook voor andere wereldsteden als onderwerp, terwijl ze steeds vaker gemengde technieken toepast, zoals Amsterdams kant.

Het succes is haar misschien overkomen, maar ze heeft er jaren hard voor gewerkt. “Soms denkt men dat het me is aan komen waaien, maar dát het waait, komt toch echt door mij.” Behalve in haar galerie in Laren hangt het werk van Setz binnenkort ook op de Prinsengracht 963 in Amsterdam.

Hanneke Setz, Naarderstraat 25, Laren. Telefoon: 06-17734799. www.hannekesetz.nl

29 mei 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.