Food & Drinks, Nieuws, Shoppen, Tam Tam

Tip van de wijnman: Periquita Tinto Reserva

Het hele jaar door barbecueën; daar is allang niks geks meer aan. Bovendien is de BBQ de eeuwige hamburger met aardappelsalade allang ontstegen. Dus gaat de BBQ aan – in de zomer is dat toch nét even gezelliger – dan drinken we er een goed geselecteerd glaasje bij. Onze wijnexperts geven graag een voorzet: Frank Valkenhoff en Howard Gunther van Bussumsche Wynkoopery kiezen een Periquita Tinto Reserva uit 2017

 

Frank en Howard

Mooie herinneringen

Frank: “Een van mijn eerste wijnreizen was naar Portugal, waar wij in Setúbal zeer gastvrij ontvangen werden bij José Maria da Fonseca. Na een uitgebreide rondleiding en proeverij gingen wij op de tractor de wijngaard in. Daar smeulde een vuur van oude wijnranken waarboven schapenbouten ronddraaiden aan ’t spit, en niet veel later werden wij getrakteerd op traditionele dans en muziek! Wij dronken daarbij deze Periquita, wat een perfecte combinatie was met het stevige smaak van de vette schapenbouten. Een avond om nooit te vergeten en een BBQ-wijn bij uitstek waaraan ik mooie herinneringen heb.

Paradepaardje

José Maria da Fonseca kocht het landgoed Cova da Periquita rond 1846. Hier werden de eerste castelãodruiven geplant, die hij zelf had meegenomen uit Estremadura. De wijnen geproduceerd op het landgoed bleken al snel de beste in de regio te zijn, waardoor andere eigenaren dit druivenras ook gingen aanplanten. Periquita Reserva is het paradepaardje van José Maria da Fonseca, hoewel het bedrijf veel exclusievere wijnen heeft.

José Maria da Fonseca – Periquita Tinto Reserva
Prijs: € 14,95

Mondvullend

Het is een bijzonder populaire wijn, niet alleen bij de plaatselijke bevolking, maar ook in de rest van de wereld. Hij is lekker krachtig, mooi stevig, aangenaam mondvullend. Fijne aroma’s van zwart- en rood fruit, specerijen en een subtiele houttoets van de acht maanden rijping op eikenhout; de afdronk is daardoor aangenaam lang. Culinair staat de Periquita ook zijn mannetje: lekker bij een T-bone steak met dikke frieten, de Portugese trots kip piri piri en natuurlijk bij de BBQ!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bussumsche Wynkoopery Anno 1907
Spiegelstraat 38c – Bussum
Telefoon: 035-6913683
www.bestofwines.nl

23 juni 2021

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.