Food & Drinks, Nieuws, Shoppen, Tam Tam

Tip van de wijnman: Condado de Haza Crianza

Het hele jaar door barbecueën; daar is allang niks geks meer aan. Bovendien is de BBQ de eeuwige hamburger met aardappelsalade allang ontstegen. Dus gaat de BBQ aan – in de zomer is dat toch nét even gezelliger – dan drinken we er een goed geselecteerd glaasje bij. Onze wijnexperts geven graag een voorzet: Jeroen Blom van Wijnkoperij De Gouden Ton kiest een Condado de Haza Crianza.

 

Jeroen

Droom van een wijze man

Jeroen: “Aan de oevers van de Duero-rivier in Spanje zijn alle omstandigheden voor kwaliteitswijnbouw aanwezig: een zachte helling op het zuiden, een mozaïek van bodemtypes, kiezels, klei en gips voor de nodige nuances: Alejandro Fernández, een van de absolute trendsetters van de huidige Spaanse wijnbouw, had dat goed gezien. Na drie jaar flink onderhandelen met de eigenaars van de vele afzonderlijke percelen plantte hij in 1989 zijn eerste tachtig hectaren aan wijngaarden. Vandaag is de droom van deze wijze man werkelijkheid geworden.

Zelfstandig wijnhuis

Het domein Condado de Haza, genoemd naar de nabije stad Haza, bezit bijna tweehonderd hectaren wijngaard, beplant met tempranillo stokken, op een hoogte van 800-900 meter boven de zeespiegel. Sinds 1995 pronkt op het domein een waar ‘château’ zoals Alejandro had gedroomd: een volledig zelfstandig wijnhuis om de cyclus van wijnrank naar fles in eigen hand te houden. Ik kan me er op dinsdag al op verheugen om deze wijn in het weekend te combineren met een van mijn BBQ-specialiteiten: côte du boeuff met gegrilde courgettes en rode wijnsaus van de lokale Larense slager Van de Bor. De grillsmaak van het vlees is nóg lekkerder in combinatie met deze stoere wijn. Als het heel warm is, koel ik de wijn een beetje. Zalig!”

 

Condado de Haza Crianza
Bodegas Familia Alejandro Fernández
Herkomstbenaming: DO Ribera del Duero

 

Wijnkoperij De Gouden Ton
Jordaan 13 – Laren
Telefoon: 035-5319020
www.degoudenton.nl

23 juni 2021

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.