Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Tam Tam, Uitgaan

Hotel Restaurant Bellevue: Gooische Hotspot in Blaricum

Waarin een klein dorp groot kan zijn: de oude kern van Blaricum heeft verrassend veel onvervalste hotspots. Van landelijk bekende iconen tot kleine pareltjes die we liever voor onszelf houden. Maar een ding hebben ze gemeen: deze hotspots zijn zonder uitzondering uniek, gastvrij, gezellig en bijzonder. We gingen langs bij de fameuze Hotel Restaurant Bellevue!

 

bellevue

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

bellvue

Britt (Foto: Bob Awick)

Kern van ’t Gooi

Tegenover het legendarische Bellevue staat een ouderwetse ANWB-wegwijzer, met daarop onder meer alle ándere kernen in ’t Gooi. Zo centraal ligt deze uitspanning inderdaad en mede hierom startte Erfgooier Jacob Vos er destijds een café en slijterij. Maar we gaan het nu eens niet over het verleden hebben, want het heden heeft veel te veel moois te bieden.

Jong én oud

Eigenaresse Britt – die het bedrijf enkele jaren geleden van haar vader Loets overnam – heeft van Bellevue een frisse en fameuze hotspot gemaakt, waar jong én oud graag komt. Bijvoorbeeld voor goede koffie met heerlijke citroenmeringue of hazelnootschuimtaart van de bakker. Of voor een no-nonsense lunch met Holtkamp kroketjes, een club sandwich of een flaguette – een ongesuikerd plat Italiaans broodje – met bijvoorbeeld huisgemaakte tonijn. En dan moeten borrel en diner nog beginnen.

bellevue

(Foto: Bob Awick)

Sinds eeuw en dag

We kunnen Bellevue gerust de huiskamer van Blaricum noemen, een plek waar iedereen zich welkom voelt. Dat merk je meteen al aan de ongedwongen en gezellige sfeer. Als je binnen zit te genieten, of bij een dapper voorjaarszonnetje op het mooie terras, zie je om je heen die bezoekersmix die de locatie nóg leuker maakt. Van fietsers uit het noorden die een nachtje komen logeren (want dat kan ook!), het jonge stel dat maandag (biefstukdag!) langskomt, het oudere echtpaar dat wekelijks komt dineren of de vriendinnengroep die, voordat ze een voorstelling bij buurman Theater Blaricum bezoeken, eerst even lekker komt eten. Bellevue staat hier al sinds eeuw en dag en wat ons betreft mag dat nog eeuw en dag zo blijven.

 

Hier vind je meer over Hotel Restaurant Bellevue:

Huizerweg 11, Blaricum
Telefoon: 035-5382382
www.bellevueblaricum.nl
@bellevue_blaricum

31 mei 2023

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.