Wonen & Lifestyle

Baggeren in De Beek

Het is een mooi en relatief onbekend stukje Gooi: Landgoed De Beek. Het landgoed maakte vroeger, evenals Oud Bussem, deel uit van het Bosch van Bredius. Vooral de ‘beek’ die door dit landschap stroomt, zorgt voor een hoge aantrekkingskracht van dit wandelgebied. Overigens hoort ook het aan de andere kant van de Oud Blaricummerweg gelegen Reigerseiland tot het gebied, maar Reigerseiland is niet toegankelijk.

Landgoed De Beek CGNR

©Goois Natuurreservaat / foto: Jaap Vlaanderen

Komende maand wordt gestart met het baggeren van de waterpartij in Landgoed De Beek en rondom het Reigerseiland. In opdracht van het Goois Natuurreservaat ontdoet een aannemer het water van bladafval. De bladeren worden door een baggerzuiger opgezogen en op het weiland van Landgoed De Beek gespoten in een speciaal hiervoor gemaakt depot. Daar wordt het water van het blad gescheiden; het water zakt in de grond en de bladeren blijven achter in het depot. Het afval blijft een aantal maanden liggen en als het voldoende is opgedroogd wordt het op het weiland gemengd met de bovenlaag als natuurlijke bemesting. Het depot wordt daarna weer weggehaald.

Hoewel de werkzaamheden grotendeels in en vanaf het water worden uitgevoerd kunnen de bezoekers van het Landgoed wel enig ongemak ondervinden door de werkzaamheden. Er wordt zoveel als mogelijk geprobeerd deze overlast tot een minimum te beperken. De baggerwerkzaamheden zijn naar verwachting voor de winter klaar.

11 september 2016

Door

Christian de Beer Uitgever en oprichter van de Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.