Nieuws, Ondernemen

Aaipet: Vakantie-oppas voor de kat

Wat doen we met de kat? Nu de zomervakantie nadert, is dit voor veel katteneigenaren een prangende vraag. Natuurlijk geldt die vraag ook voor eventuele honden, maar die gaan mee, uit logeren of naar een kennel. Een kat laat zich liever niet verplaatsen.

Natuurlijk kan het beestje naar een pension, maar voor de meeste katten is dat behoorlijk stressvol. “Bovendien komen ze heel vaak met ziektes thuis, zoals bijvoorbeeld de niesziekte”, vertelt Janneke Liebregts. “Het is vaak zo stressvol dat hun weerstand vermindert. Ze lopen daardoor eerder iets op. Als eigenaar ga je liever niet met katten aan de sleep”, stelt ze. Zelf heeft Janneke ook een kat en kwam ze voor vergelijkbare problemen te staan. Het betekende de start van haar bedrijf Aaipet: huisdierenoppas aan huis.

Knuffelen, spelen en de gordijnen dicht

Janneke heeft een opleiding diermanagement gedaan en werkte bij het KLM Dierenhotel. Inmiddels is ze met haar bedrijf Aaipet dé kattenoppas van Bussum, Naarden, Hilversum, Laren en Blaricum. Haar werkzaamheden gaan wel wat verder dan even de brokjes bijvullen, zo blijkt als ze vertelt over haar ‘klantjes’. “Neem bijvoorbeeld de Europese korthaar Noortje. Ik kom daar twee keer per dag. ’s Ochtends doe ik de gordijnen open, geef ik Noortje te eten en berg ik de post op. Ik maak de kattenbak schoon en ga even knuffelen met Noortje. ’s Avonds kom ik weer: dan maak ik opnieuw de kattenbak schoon, geef Noortje weer te eten en dien haar haar medicatie toe en ik doe de gordijnen dicht.” Ook bij ragdoll Marie is Aaipet kind aan huis. “Die ken ik al sinds ze een kitten is. Als de baasjes op vakantie zijn, kom ik twee keer per dag langs. Om te spelen, de post te doen, te knuffelen, eten te geven, maar tussendoor ook om cavia Dribbel en konijn Vlekkie te verzorgen, inclusief het verschonen van het hok. Dat zijn allemaal klusjes, die vraag je gewoon niet zo snel even aan de buren. Die zitten daar echt niet op te wachten”, lacht Janneke.

Teken en medicatie

Juist de extra service en de kennis van zaken maakt van de professionele oppasservice Aaipet een ideaal adres. Het toedienen van medicatie, borstelen, het controleren op teken, het letten op eventuele gedragsproblemen van de huisdieren; Janneke houdt ze haarfijn in de gaten. Wel zo prettig om daar totaal geen omkijken naar te hebben. Dat er tijdens de afwezigheid van de baasjes ook nog sociale controle van het huis is, is mooi meegenomen. Hoewel Janneke steeds meer bekend staat als de kattenoppas in de regio, benadrukt ze nog even dat ook andere dieren welkom zijn: reptielen, konijnen, cavia’s en vogels bijvoorbeeld. Alle dieren die tijdens de vakantie thuis kunnen blijven, maar wel verzorgd moeten worden zijn bij Aaipet in goede handen. Behalve een oppasservice heeft ze een webshop met geweldige handgemaakte producten, zoals originele kattenbakkasten en bijzondere hondenmanden. www.aaipet.net

 

 

27 mei 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.