Agenda, Kunst, Nieuws

Muziek en fotografie vloeien samen tijdens FotoFestival Naarden

Fotografiemuziek: in Naarden bestaat dat. Tijdens twee bijzondere concerten wordt er door studenten van het Conservatorium van Amsterdam live gespeeld, terwijl er op een groot scherm foto’s getoond worden die te zien zijn op het FotoFestival Naarden. Deze concerten vinden op 5 en 10 juni plaats in de Grote Kerk van Naarden, tijdens het FotoFestival dat momenteel wordt gehouden (20 mei tot 18 juni).

foto en muziek

Lluc Casares en Kimon Karoutzos. Foto: Titia Hahne

Keep an Eye Foundation

De Keep an Eye Foundation is samen met het FotoFestival Naarden en het Conservatorium van Amsterdam een samenwerking gestart waarin cross-overs tussen de kunstdisciplines centraal staan. Muzikanten van het conservatorium hebben zich laten inspireren door foto’s die op het festival te zien zijn. Op deze manier vloeien de muziek en de beelden samen. De Keep an Eye Foundation is een stichting die de ogen open houdt voor jonge, veelbelovende talenten. Deze getalenteerde muzikanten, kunstenaars, ontwerpers en filmmakers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen en bovenal hun creatieve dromen te verwezenlijken. Keep an Eye streeft verder naar uitwisseling tussen de verschillende disciplines en opleidingen. Dit om het werk van de studenten eens in een ander perspectief te zien. De concerten die worden georganiseerd op het FotoFestival zijn hier een mooi voorbeeld van.

Galerie Pouloeuff

In Naarden-Vesting is ook Galerie Pouloeuff gevestigd. Deze eigenwijze galerie is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation. In de galerie is tijdens het festival, fotografie te zien van studenten van de Fotovakschool. Daarnaast zullen er ook workshops en demonstraties gegeven worden in de galerie. Bovendien kan iedereen meedoen aan een fotowedstrijd.

 Klassiek concert 5 juni

Muzikanten:  Reflets Trio: Alice Allegri Rodríguez (fluit),Blanca Sánchez Salvador (altviool), Sari van Brug (harp)

Tijd:                Inloop 14.45 uur. Aanvang concert 15.00 uur.

Locatie:         Grote Kerk Naarden, Marktstraat 13, Naarden Vesting.

Toegang:          ticket voor het FotoFestival

 Jazz concert 10 juni

Muzikanten: Lluc Casares (saxofoon) en Kimon Karoutzos (contrabas)

Tijd:                Inloop 14.45 uur. Aanvang concert 15.00 uur.

Locatie:         Grote Kerk Naarden, Marktstraat 13, Naarden Vesting.

Toegang:       ticket voor het FotoFestival

 

Meer informatie kunt u vinden op www.keepaneye.nl , www.galeriepouloeuff.nl www.fotofestivalnaarden.nl , www.consam.nl

30 mei 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.