Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Tam Tam

Vesting Hotel: Hotspot Naarde-Vesting

Naarden-Vesting is op zichzelf al een buitencategorie hotspot. Binnen de vestingmuren vonden we maar liefst zestien Hotspots waar je u tegen zegt. Eén daarvan is het Vesting Hotel in het hart van het dorp!

Vesting Hotel

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

vestig hotel

(Foto: Bob Awick)

Verwachting naar realiteit

Het Vesting Hotel, gesitueerd in de voormalige secretarie van Naarden-Vesting, is ‘pas’ vijf jaar geopend, maar het voelt alsof het er altijd is geweest. De belangrijke sociaal-maatschappelijke functie ervan die eigenaar Wachter Muller voor ogen had, is realiteit geworden. “Het Vesting Hotel is niet meer weg te denken,” zegt Wachter niet zonder trots.

Fijne stadsherberg

Het restaurant, dat net een heerlijk nieuwe zomerkaart heeft ingevoerd, stroomt dagelijks zo goed als vol en het hotel wordt gevonden door zowel toeristen als zakenmensen. Voor ons is het Vesting Hotel vooral die fijne stadsherberg waar je doordeweeks al vanaf ’s ochtends zeven uur terechtkunt voor ontbijt en vervolgens de hele dag door welkom bent. Voor koffie, lunch, diner, om even af te spreken met een vriend of vriendin, om een bespreking te hebben met een zakelijke klant, of om lekker een kopje koffie of lokaal gebrouwen biertje te drinken op het terras en dan lekker mensen kijken.

vesting hotel

(Foto: Bob Awick)

Lokale functie

“Sommige gasten komen wel zes of zeven keer per week. Als we ze dan eens een tijdje niet zien, worden we gewoon ongerust. Dan zoeken we toch even uit hoe dat zit,” grinnikt Wachter. Zo gaat dat in een dorpse stad als de Vesting; je let op elkaar. En hoewel het Vesting Hotel inmiddels nationaal en internationaal een flink deuntje meespeelt, houden ze die lokale functie graag in stand. Inclusief het sleutelhuisje voor de buren, heitje voor een karweitje en de doos met pleisters voor de stadsjeugd!

 

 

Hier vind je meer over het Vesting Hotel:

Raadhuisstraat 1, Naarden-Vesting
Telefoon: 035-7852116
www.vestinghotel.nl
hallo@vestinghotel.nl

20 november 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.