Food & Drinks, Nieuws, Ondernemen, Tam Tam

Vesting Brouwerij Comenius: Hotspot Naarden-Vesting

Naarden-Vesting is op zichzelf al een buitencategorie hotspot. Binnen de vestingmuren vonden we maar liefst zestien Hotspots waar je u tegen zegt. Wij gingen langs bij het beste bewaarde geheim van ’t Gooi: Vesting Brouwerij Comenius!

vesting brouwerij comenius

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

vesting brouwerij comenius

(Foto: Bob Awick)

Groen paradijs

We hadden ons nog wel zo heilig voorgenomen om deze uitdrukking nooit meer te gebruiken, maar de verleiding is té groot en niet te weerstaan. Want de locatie van Vesting Brouwerij Comenius is ongetwijfeld ‘het best bewaarde geheim’ van ’t Gooi. De routebeschrijving: stap naar binnen bij fietsenmaker Vestingfiets, wandel door de werkplaats helemaal naar achteren en als je denkt dat je in het magazijn terechtkomt, stap je naar buiten en ontwaar je een groen paradijs aan de vestinggracht. Met daarachter Bastion Nieuw Molen, een van de zes punten die de vesting vormen en tevens het oudste deel van de vestingwerken.

Ambachtelijk gemaakt

Hier begon Alexander Plas in 2018 met zijn microbrouwerij, die hij heeft weten uit te bouwen tot een goed geoutilleerde brouwerij van onder meer het steeds populairder wordende Comeniusbier. Dit Keulsche biertje wordt inmiddels op diverse plekken verkocht – zoals bij de andere drie hotspots Het Hert, het Vesting Hotel en Ruijsdael – en het vindt gretig aftrek. Daarnaast worden er bij Vesting Brouwerij Comenius ook seizoensbiertjes gebrouwen. Mooi bier, ambachtelijk gemaakt, met bovendien zoveel mogelijk regionale  ingrediënten, zoals hop dat geoogst is in het Naardermeer of afkomstig is uit de kasteeltuinen van het Muiderslot.

vesting brouwerij comenius

(Foto: Bob Awick)

Diners & feestjes

De weergaloze locatie op de vestingwal – een intieme setting op een heel bijzondere plek – leent zich ondertussen uitstekend voor diners en besloten feestjes. Zo zie je maar hoe je ons mooie erfgoed met een nieuwe invulling een prachtige herbestemming kunt geven. Proost!

 

Hier vind je meer over Vesting Brouwerij Comenius:

Vestingwerken 1B1, Naarden-Vesting
Telefoon: 035-7370168
www.comeniusbrouwerij.nl
facebook.com/comeniusbrouwerij

20 november 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.