Nieuws, Ondernemen, Shoppen, Tam Tam

Roy van der Linden: Hotspot Gijsbrecht

Niet alleen voor de omwonenden, maar voor inwoners van het hele Gooi is ‘de Gijsbrecht’ in Hilversum een heerlijke winkelstraat. Verrassend goed bereikbaar en bomvol originele (vers)winkels en ondernemers. Wij ontdekten hier Roy van der Linden. Een vondst!

Roy van der Linden

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

Roy van der linden

Roy van der Linden (Foto: Bob Awick)

Ware passie

Hij groeide op tussen de bloemen in de winkel– óók op de Gijsbrecht – van zijn ouders, maakte aanvankelijk nog wat uitstapjes naar onder meer de financiële dienstverlening en landde toen waar hij bleek thuis te horen: op het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). Hier ontdekte de uiterst creatieve Roy van der Linden zijn ware passie: accessoires. En dan met name tassen.

Iconische modellen

Hij moest vervolgens het wiel wel zelf uitvinden, want het oorspronkelijke tassenambacht zoals dat nog wel in bijvoorbeeld Parijs en Milaan wordt beoefend, leer je niet op school. Gelukkig beschikt Roy over enorm veel geduld en doorzettingsvermogen en maakte hij zich de kunst eigen. Met een grote liefde voor de mooiste en meest exclusieve leersoorten creëert Roy in zijn atelier op de Gijsbrecht iconische modellen, al of niet in opdracht. Het snijden, het lijmen, het stikken en het afwerken: alles is handwerk. Dat duurt even, want de perfectionist Roy is pas tevreden als een tas van onder tot boven helemaal klopt.

Roy van der linden

(Foto: Bob Awick)

Als enige

Hij legt zich tegenwoordig steeds meer toe op hoge kwaliteit exotic leather, zoals python, krokodil en hagedis. Na maanden – wat ook weer de nodige geduldige vasthoudendheid vergde –  wist hij eindelijk binnen te komen bij de officiële toeleverancier van onder meer Hermès en Louis Vuitton. Als enige Nederlander beschikt Roy nu over spectaculair eersterangs, gecertificeerd exotic leather van verantwoorde herkomst, waarmee hij vanzelfsprekend de mooiste tassen creëert.

 

 

Hier vind je meer over Roy van der Linden:

Gijsbrecht van Amstelstraat 256, Hilversum
Telefoon: 06 12241781
www.royvanderlinden.com
@royvanderlinden_official

20 november 2022

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.