Agenda, Nieuws

Rugby Club ’t Gooi speelt finale

Vandaag, zaterdag 18 mei 2019, is het voor Rugby Club ’t Gooi uit Naarden de grote dag. In het Rugby Stadion in Amsterdam zal de club haar titel verdedigen in de strijd om het Landskampioenschap. Tegenstander is Rugby Club DIOK uit Leiden. De twee teams zijn aan elkaar gewaagd, zo is gebleken dit seizoen. Een week geleden, zaterdag 11 mei, stelde de Naardense rugbyclub haar finaleplaats veilig dankzij een nipte 14-15 overwinning op 11-keer finalist Rugby Club Hilversum.

’t Gooi 1st XV na afloop van de beslissende wedstrijd tegen Hilversum © Christina Smallenbroek

Gemotiveerd team

Met 42 punten uit 10 wedstrijden in de Cup Poule, staat Rugby Club ’t Gooi op de eerste plek van de play-off competitie. Tegenstander DIOK staat op de tweede plek, met slechts 1 punt verschil op 41. Rugby Club ’t Gooi heeft een hecht en gemotiveerd team onder de bezielende leiding van coach Zane Gardiner en zijn coaching team. De rugbyers uit ’t Gooi combineren een gezonde balans tussen ervaren spelers en spelers die uit de eigen jeugdopleiding nu definitief lijken door te stoten. Het resultaat van een strategische ambitie die reeds jaren geleden in werking is gezet en nu haar vruchten afwerpt. Het was dan ook uitgerekend Marc Mistou uit de jeugdopleiding van ‘t Gooi die ondanks een straffe tegenwind de bal vorige week zaterdag voor de cruciale extra punten en winst koelbloedig tussen de Hilversumse palen schoot.

Succesvol seizoen

De laatste keer dat deze twee teams tegenover elkaar in een finale stonden was het Rugby Club ’t Gooi die DIOK versloeg in de finale van de BeNecup in september 2018 (Een Belgisch-Nederlandse kampioenschap tussen de beste vier van beiden landen). Echter DIOK maakte grote stappen afgelopen competitie en de teams kennen elkaars kwaliteiten goed. Met wederzijds respect en open spel belooft de finale op zaterdag 18 mei een sportieve en rugby waardige demonstratie van onze sport te worden. Een climax van een prachtig en succesvol seizoen voor zowel de jeugd teams, de senioren en de trouwe supporters in lijn met onze 85-jarige traditie.

De wedstrijd begint om 15:00 en zal plaats vinden op het NRCA in Amsterdam (Bok de Korverweg 6, 1067 HR Amsterdam).

Meer over Rugby in het Gooi

Wil je meer weten over rugby? Er zijn twee Gooische rugbyclubs. Rugby Club ’t Gooi in Naarden en Rugby Club Hilversum. Tussen beide clubs bestaat een gezonde competitie; ze spelen beide in de top van Nederland en hebben beide veel internationals voortgebracht. In het winternummer ’18/’19 van Gooische Tam Tam Magazine vind je een mooie reportage over de 85-jarige Rugby Club ’t Gooi.

18 mei 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.