Nieuws, Shoppen

Cadeau Hotspot: Conceptstore Het Hoofdkantoor

We bezochten Het Hoofdkantoor in Bussum voor het allereerste nummer van Gooische Tam Tam en het concept staat nog steeds als een huis. Initiatiefneemster Angèle Duijnstee is lichtontwerper en haar eerste idee was een winkel in verlichting.

De locatie bleek ook geschikt voor andere zaken, dus kwamen er flexplekken en vergaderzalen. Bovendien kun je er lekker zitten en heerlijke, duurzame koffie drinken. Maar vandaag gaat het om cadeautjes en die zijn er in Het Hoofdkantoor meer dan ooit.

Een goed verhaal

Angèle (foto: Willemijn van der Eijk)

“Ik ga vaak naar beurzen en daar kom ik altijd de leukste dingen tegen.” Bijna alle producten in deze bijzondere conceptstore hebben een verhaal. Een goed verhaal, waarbij het vaak over duurzaamheid gaat. “Als consument ben je er misschien niet altijd bewust mee bezig, maar als winkelier heb je de taak om niet zomaar van alles aan te bieden”, vindt Angèle. Dus verkoopt ze parabeenvrije handzeep van Me&Mats en bijzondere tassen van Koda Amsterdam, gemaakt van knipresten van meubelstoffen, gordijnen en tenten.

Zakje complimenten

Ook leuk: ‘Een zakje complimenten, een maand lang’. Gemaakt op de sociale werkplaats. Net als de aanmaakblokjes van dennenappels en kaarsvet. Als lichtontwerper verkoopt Angèle natuurlijk veel verlichting. “Soms kom ik bij die merken dan ook weer andere dingen tegen, zoals de kleine kandelaartjes van Hay.” Helemaal hot is Edison the Petit, het oplaadbare lampje met wisselende lampenkapjes van Fatboy. Dus ook voor cadeautjes een goed concept, dat Hoofdkantoor.

 

Conceptstore Het Hoofdkantoor, hoek Spiegelstraat/Herenstraat, Bussum. Telefoon: 035-7602810. www.hethoofdkantoorbussum.nl

21 mei 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.