Food & Drinks, Nieuws

Hotspot in de Vesting: Arsenaal Restaurant en Brasserie

Het restaurant van Arsenaal Restaurants heeft natuurlijk een geschiedenis met Paul Fagel als eigenaar tot 2011. Hier kwam je als je wat te vieren had. Dat doen we nu nog steeds, maar sinds 2011 is het, van dinsdag tot en met zondag, elke dag feest. We hebben dat te danken aan Jan Willem Schuld, die er in 2009 kwam werken als interim en twee jaar later het restaurant én de brasserie heeft overgenomen. Samen met Frederike Schuld, die er al vanaf 1994 werkte.

Liefdesbaby

Arsenaal Restaurants werd hun ‘liefdesbaby’ en we kunnen wel stellen dat die buitengewoon goed gelukt is. Het klassieke en het exclusieve maakten plaats voor een compleet andere insteek: een toegankelijk en ongecompliceerd restaurant, waar je terecht kunt voor een betaalbaar avondje genieten. Op vrijdag staan er bakfietsen voor de deur, kinderen komen de keuken in om te vertellen dat ze zin hebben in poffertjes en zondagmiddag zit men er met een borrel en een bitterbal. Bijvoorbeeld op het zomerse terras onder de platanen.

Het leuke is dat die sterrenkwaliteit van weleer nog wel terug te vinden is in de kwaliteit van de gerechten en de geweldige service. Die zitten nou eenmaal in Jan Willem en Frederike gebakken. En zo zijn ze, tegen wil en dank, toch gewoon nog steeds exclusief, maar dan in de betekenis van bijzonder en uniek.

Brasserie

Behalve het fijne restaurant heeft Arsenaal Restaurants nog meer voor ons in petto. De brasserie ín het Arsenaal, waarvan veel mensen nog steeds denken dat het van Jan des Bouvrie is. Dat klopt dus niet: na de bloempotten aan het einde van de heerlijke binnentuin heeft Jan’s conceptstore weliswaar een deel van het terras, maar de Brasserie is onderdeel van Arsenaal Restaurants.

Geheime wapen

Chefkok Raoul Badal en restaurantmanager Laurens Sibelt van Arsenaal Restaurants zorgen dat de Brasserie ook the place to be is als het om culinair genieten gaat. Daarom wordt de Brasserie wel eens het geheime wapen van Naarden-Vesting genoemd. Van 10 tot 18 uur kun je hier terecht voor koffie (met taart!), zalige lunchgerechten (onze favoriet: de geitenkaassalade!), een uitgebreide high tea (op reservering) of een gezellige borrel (met de bitterballen van oom Cees!). En we mogen de stoere clubsandwich en de serieuze uitsmijter niet onvermeld laten, want daar worden met name de mannelijke gasten altijd zo vrolijk van.

Frederike en Jan Willem

Feesten en partijen

De Brasserie is behalve een fijne hangout overdag ook nog eens de ideale locatie voor netwerkborrels, feesten en partijen. Complete bruiloften worden hier gevierd, vaak in combinatie met het restaurant en de naastgelegen zaal. Maar ook voor grote productpresentaties, knetterende verjaardagsfeesten en aangeklede borrels zit je hier op een unieke plek. Met het organisatietalent van Jan Willem en Frederike Schuld weet je zeker dat het een succes wordt.

Arsenaal Restaurants – Restaurant, Kooltjesbuurt 1, Naarden- Vesting.
Telefoon: 035-6949148. www.arsenaalrestaurants.nl

22 september 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.