Food & Drinks, Tam Tam

Fokke kookt voor het goede doel

Als er iemand in het Gooi zo gek is om vijftig onbekenden uit te nodigen voor een kerstdiner, is het Fokke van Alphen wel. Samen met z’n vriendin Jessica ten Broeke gaat hij op kerstavond thuis koken voor mensen die het niet breed hebben. Zo’n dertig Gooise inwoners, al of niet met hun kinderen, mogen die avond aanschuiven bij de Blaricumse aannemer. Inmiddels staat de teller op vijftig gasten.

Fokke

Fokke en Jessica

Voedselbank

Fokke is geen onverdienstelijke amateurkok en kookt het hele jaar graag en vaak voor zijn vrienden in zijn huis, dat hij vrolijk De Bonte Eekhoorn heeft gedoopt. Het is al veel langer zijn wens om met kerst te koken voor mensen die het financieel zwaar hebben. “Vorig jaar heb ik dit via Facebook proberen te organiseren, maar dat is toen niet gelukt. Daarom heb ik voor dit jaar contact gezocht met de Voedselbank Gooi & Omstreken, die voor dit kerstdiner de kandidaten hebben geselecteerd.” Met de Voedselbank heeft Fokke al langer een goed contact, omdat hij tot twee keer toe een succesvolle inzameling heeft gehouden op de ijsbaan in Laren, waar hij ook als vrijwilliger heeft gewerkt. Ik ben blij dat ik nu een bijdrage kan leveren en een mooie kerstavond mag verzorgen voor medebewoners voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is”, aldus Fokke. Hij hoopt dat zijn initiatief navolging zal vinden bij anderen. “In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Het zal wellicht veel inwoners verbazen, maar ook in het Gooi zijn er nog zorgwekkend veel mensen die elk dubbeltje moeten omdraaien. Het is fijn als je iets kunt doen voor de medemens.”

Met hulp

Fokke hoeft het gelukkig niet helemaal alleen te doen, want er zijn diverse lokale bedrijven die het plan ondersteunen. Coop Nijenhuis in Blaricum zorgt voor de ingrediënten. Drogisterij Engel in Blaricum heeft allemaal cadeautjes die Fokke en Jessica aan hun gasten mogen geven. Rox van Driel komt optreden. Wijnhandelaar De Gouden Ton uit laren schenkt de bubbels. Bakkerij Wassenaar uit Blaricum zorgt voor de heerlijke oliebollen. Belons uit Baarn verzorgt een partytent en goede vriend Gerben schenkt iedereen een heerlijke Kerststol!

 

 

15 december 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.