Gezondheid, Nieuws

Get in shape bij Van Hellemond Sport

Bij een sportschool die al meer dan tachtig jaar bestaat, is de verleiding groot om in het verleden te duiken. Van Hellemond Sport begon bij grootvader Karel. Als  fervent bokser startte hij in 1936 met het geven van bokslessen in Hilversum. Aan reclame deed hij niet, want ‘goede bokslessen verkopen zichzelf’. Hij kreeg gelijk. Er kwam jiu-jitsu bij en niet veel later ook gymnastiek, schermen, tennis en zelfs zeillessen.

Derde generatie Van Hellemond

Toen in de jaren ’50, dankzij Anton Geesink, het judo een enorme boost kreeg, sprong Van Hellemond hier slim op in door in diverse gemeenten judoschooltjes te beginnen. Wie aan sport dacht in die tijd, dacht automatisch aan Van Hellemond. Wat dat betreft is er niet veel veranderd. De derde generatie staat inmiddels aan het roer: Pascale en Karel namen de sportschool over van vader Jack. Die overigens ook nog eens drie keer Nederlands kampioen karate werd.

Familie-sportschool

Van Hellemond anno 2019 is een echte familie-sportschool, met drie prachtige vestigingen. De locatie in Hilversum-Zuid heeft diverse zalen en een – net verbouwd – zwembad voor zwemlessen, afzwemmen, maar bijvoorbeeld ook voor therapiezwemmen. De vestiging in Naarden met vijf zalen ligt naast sportcentrum De Lunet, en Villa Industria vind je in Hilversum-Oost.

Kickboxende kakkers

Traditiegetrouw kun je bij Van Hellemond nog steeds terecht voor de bekende vechtsporten, maar jong en oud zijn ook welkom voor bijvoorbeeld fitness, spinning, pilates, body balance, body pump, aerobics, CXWorx, zumba, yoga en krachttraining. En je kunt er ook nog eens terecht voor fysiotherapie. Vermeldenswaardig is de (besloten) kickboks businessclub De Sakak, waar Gooische kakkers al kickboksend kunnen netwerken. Ze trainen, natuurlijk, bij Van Hellemond.

Van Hellemond Sport in Naarden, Hilversum-Zuid en Hilversum-Oost. www.hellemond.nl

 

8 juli 2019

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.