Ondernemen, Reizen

YourTravel: De ultieme vakantie-PA

“Mijn klanten snappen vaak pas achteraf hoe groot mijn toegevoegde waar de is”, lacht Desiree halverwege het interview. Dat maakt het wellicht lastig om haar diensten aan te prijzen. Gelukkig bestaat er zoiets als mond-tot-mond-reclame. En Tam Tam.

Een ticket boeken? Doen we natuurlijk zelf. Een leuk hotelletje vinden voor een weekend weg? Had je buurvrouw niet nog een leuke tip? Een safarireis voor het hele gezin? Daar zijn toch websites voor? In eerste instantie lijkt een reisbureau in deze tijd, met de vele vergelijkingssites en digitale reisaanbieders op internet, een overbodige dienstverlener. Tot je met Desiree Kok te maken krijgt. YourTravel-agent Desiree is een persoonlijk reisadviseur, aangesloten bij YourTravel. Dit is een Nederlandse keten van ervaren reisadviseurs, die staan voor deskundige, betrouwbare en onafhankelijke reisadviezen. In het geval van Desiree biedt dat enkele belangrijke voordelen: als YourTravel-agent is ze lid van de ANVR, SGR, het Calamiteitenfonds en IATA. Bovendien is er een samenwerking met reisorganisaties wereldwijd, wat niet alleen goede contacten, maar ook aantrekkelijke prijzen en veel extra’s oplevert. Ook de YourTravel-app is een interessante toevoeging voor mensen die boeken bij Desiree. Maar verder gaat het eigenlijk vooral om Desiree zelf. Haar bevlogenheid, haar passie voor reizen en, misschien wel vooral, haar grenzeloze serviceniveau en perfectionisme zorgen ervoor dat haar klanten niet alleen voor elke reis bij haar terugkomen, maar haar ook aanprijzen bij iedereen die maar een stap buiten de deur wil zetten.

Gratis hoge service

Regelen en reizen; het zijn twee hobby’s van Desiree die verenigd zijn in haar bedrijf. Ze vindt niets zo leuk als dingen uit te zoeken. Boek je een vliegreis en moet je zes uur wachten voor de terugvlucht? Desiree regelt dan bijvoorbeeld een taxi naar een bijzonder restaurant in de omgeving. Ga je met je gezin naar een resort in Griekenland? Denk dan maar niet dat je in een hobbelige bus terechtkomt die eerst acht andere hotels afgaat, voordat je eindelijk, met huilende kinderen, op de plaats van bestemming bent aangekomen. Zelfs de ‘oh oh Cherso-reis’ van je dochter boek je liever via Desiree, want dan weet je tenminste zeker dat ze met een veilige transfer op de plaats van bestemming komt. En dat ze met haar vriendinnen in een hotel zit waar geen kakkerlakken door de kamer rennen. Duurder? Vaak is een ticket of boeking bij een accommodatie via Desiree nog voordeliger dan wanneer je het zelf boekt. Bij Desiree krijg je de hoge service er dus eigenlijk bij cadeau.

Alle reizigers

Het allerleukste vindt Desiree het om de ideale reis voor te bereiden en samen te stellen. “In het voorbereidend gesprek stel ik allerlei vragen. Hoe is de gezinssamenstelling? Wil je avontuurlijk of liever een luie vakantie? Zon, strand en zee of cultureel, of misschien juist allebei? Omdat ik heel veel ervaring heb en zelf veel gereisd heb en reis, kom ik bovendien vaak met suggesties waar mijn klanten niet meteen aan gedacht hebben. De reiswereld heeft voor mij geen geheimen meer en bovendien beschik ik over een enorm netwerk over de hele wereld. Wie een weekend naar een mooie stad gaat, krijgt bijvoorbeeld ook te horen welke bijzondere expositie daar op dat moment is en welk restaurant je niet wil missen. Sterker nog: ik boek desgewenst het restaurant en regel ook nog het vervoer erheen. Ga je naar een bepaald hotel, dan zorg ik dat je de juiste kamer krijgt.”

Voor iedereen

Yvonne Cordier de Croust en Desiree Kok

Wie via Desiree een reis boekt, kan verzekerd zijn van een zorgeloze vakantie. Ze is een perfectionist en wil eigenlijk het liefst precies weten wat haar klanten gaan doen, tot in de details. Zodat zij ervoor kan zorgen dat er nooit vervelende verrassingen zullen zijn op reis. Ze beschouwt zichzelf als een PA, een personal assistent, van de vakantie. Sommige dingen merken klanten pas achteraf. “Door de voorbereidende gesprekken leer ik mijn klanten kennen en snap ik al snel wat ze graag willen. Ik doe dan meestal een paar voorstellen, met prijsvergelijkingen en kaartjes erbij. Bovendien bouw ik altijd graag leuke verrassingen in. Natuurlijk bepaalt iemand zijn of haar eigen reis, maar het is wel prettig dat dingen goed geregeld zijn. In de YourTravel-app staat de hele reis opgeslagen, inclusief tickets, hotelvouchers, boekingen, kaarten en informatie van de omgeving.” Desiree zit met haar sympathieke kantoortje in Blaricum, pal achter Moeke Spijkstra. Sinds kort heeft ze versterking gekregen van Yvonne Cordier de Croust, een ervaren reisspecialist die altijd werkzaam is geweest bij een reisbureau in Laren. Yvonne en Desiree komen desgewenst ook bij je thuis om de reis te bespreken. “We zitten dan wel in Blaricum, maar laat je vooral niet misleiden door de locatie. We zijn reisagent voor iedereen die op reis wil. Grote en kleine budgetten, gezinnen, koppels, alleenstaanden, bedrijven, incentive-reizen, maatwerk reizen, pakketreizen of gewoon een ticket; we vinden het allemaal even leuk!”

YourTravel Agent Desiree Kok, Torenlaan 12, 1261 GD Blaricum. Telefoon: 035-2400144. desiree@yourtravel.nl

Dit artikel verscheen eerder in Gooische Tam Tam Magazine winter 2017/2018

29 januari 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.