Agenda, Kinderen, Nieuws

Schaapscheerfeest in de Schaapskooi Blaricum

Op zaterdag 2 juni 2018, van 10 tot 16.30 uur, organiseert het Goois Natuurreservaat haar jaarlijkse schaapscheerfeest. Bij de Schaapskooi in Blaricum luidt het GNR de zomer in met een dag vol activiteiten. Natuurlijk wordt de schaar gezet in de dikke wollen vacht van de kudde Drentse Heideschapen, maar er zijn ook een aantal demonstraties schapen drijven. Daarnaast zijn er nog allerlei andere leuke activiteiten voor het hele gezin.

 Op deze dag laat Toon Coensen, herder van het Goois Natuurreservaat, aan het publiek zien hoe hij samen met zijn border collies de schapen drijft. Dit doet hij op het veld naast de kooi. Ook zijn er een aantal workshops georganiseerd waar je kunt leren mooie én nuttige dingen te maken met de vachten die de schapen niet meer nodig hebben. De kinderen kunnen zich laten schminken, knutselen met schapenwol, een herdersstaf maken of lekker springen op een springkussen.

Schaapscheerfeest

Foto: Bart Siebelink

 Natuurmarkt

Naast het knippen van de schapenvachten en de activiteiten is er ook een natuurmarkt. Op deze natuurmarkt maken bezoekers kennis met verschillende ‘groene’ organisaties uit het Gooi. Zij laten zien hoe ze met de Gooise natuur bezig zijn en er worden streekproducten verkocht. Zoals bijvoorbeeld honing van de Imkervereniging Laren-Blaricum.

Gratis toegang

De toegang voor het Schaapscheerfeest is gratis. Een financiële bijdrage voor Goois Natuurreservaat ter plekke wordt wel zeer op prijs gesteld en bezoekers kunnen natuurlijk Gooise natuurbeschermer worden voor € 30,- per jaar. Voor een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Hiervoor kunnen bezoekers voor € 7,50 euro een stempelkaart kopen.

Aan de inwendige mens wordt ook ruim aandacht besteedt: Barista Marco is met zijn Gooische Koffiebus aanwezig voor een kop koffie, thee, limonade en wat lekkers. Er is een pannenkoekenkraam, een broodjeskraam en traditiegetrouw verzorgt IJssalon De Hoop de ijsjes. De catering is tegen betaling.

Parkeren en vervoer naar de kooi met boerenkar

De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum. En is het beste wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer te bereiken. Parkeergelegenheid voor auto’s is er op de parkeerplaats naast restaurant de Tafelberg, maar dit jaar ook op de grote parkeerplaats bij restaurant De Goede Gooier. Vanaf daar rijdt een boerenkar alle bezoekers gratis heen en weer naar de schaapskooi.

Het is niet toegestaan om auto’s langs de Boissevainweg te parkeren.

25 mei 2018

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.