Nieuws, Shoppen, Tam Tam

Hotspots in Laren: De Larense Boekhandel

Annelies Gehring (foto’s: Willemijn van der Eijk)

De Larense Naarderstraat heeft veel te bieden. Kunst, boeken, herenschoenen, tuinmeubilair, jazzmuziek, Japanse snacks, pluche knuffels, lampen, tosti’s, pizza’s, tapijt en gordijnen. En je kunt er bovendien tanken. In de serie Hotspots op de Naarderstraat: die heerlijke boekhandel van Annelies.

“Als ik kan lezen, dan begrijp ik de wereld”, dacht het zevenjarige meisje uit het Overijsselse dorpje Overdinkel. Inmiddels bestiert Annelies Gehring al 27 jaar de wereldse Larense Boekhandel. Ze heeft van de winkel een prettige ontmoetingsplek gemaakt voor het dorp. “Een boekhandel die midden in de maatschappij staat, met medewerkers die belezen zijn en weten waar ze het over hebben”; dat is waar ze al die jaren voor staat. De winkel herbergt meer dan 15.000 boeken in vele genres, met een opvallende collectie kook- en interieurboeken. Plus fijne leesbrillen, ook niet weg. Annelies nodigt regelmatig auteurs uit en heeft vaak creatieve invallen om de boel een beetje in beweging te houden. Zo kon er tijdens de Kinderboekenweek worden geknutseld met de Boomhuttenman – naar aanleiding van de razend populaire kinderboekenserie De Waanzinnige Boomhut – en gaf Gitte Spee er tekenles. En in maart kwam Yvonne Keuls naar Laren met een mooie lezing over Hella S. Haasse.

Boek van de maand

‘De meisjes van de Larense boekhandel’ verslinden meerdere boeken per week en doen niets liever dan het genoegen van het lezen van een goed boek overbrengen op de klanten. Sinds kort kiest de boekhandel een ‘Boek van de Maand’, een niet al te bekend boek waarvan ze graag willen dat mensen het lezen. Zodat we straks met z’n allen de wereld een beetje beter begrijpen.

Larense Boekhandel, Naarderstraat 9, Laren. Telefoon: 035-5382312. www.larenseboekhandel.nl

24 mei 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.