Agenda

100 jaar Hilversum Mediastad

Hilversum is 100 jaar Mediastad. Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) in Hilversum werd gevestigd. Het bleek de start van een eeuw Nederlandse mediageschiedenis. In 1923 verzorgde Willem Vogt, de latere medeoprichter van de AVRO, er de eeste officiële radio-uitzending. Na de Tweede Wereldoorlog volgden televisiestudio’s op wat nu het Media Park is. Anno 2018 gaan er 365 dagen per jaar 24/7 verhalen vanuit de Mediastad de hele wereld over.

Hilversum mediastad

Mediaspektakel

Het honderdjarig bestaan wordt gevierd op zaterdagavond 26 mei 2018 en zondag 27 mei 2018. Dit weekend wordt het een groot mediaspektakel voor jong en oud. Bekende radio- en televisieprogramma’s zijn live bij te wonen in de stad. Zaterdagavond draait de Veronica Drive-in show hits van toen in het Grand café van Gooiland, terwijl de 538 DJ’s On Tour te zien en te horen zijn op het Marktplein. Op zondag is een hoogtepunt is RTL Telekids LIVE Hou t Schoon: de Afvalrace, zaterdag op het Marktplein. Maak vlak Joke Bruijs vanuit Studio 2 ook niet uit!

 

25 mei 2018

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.