Agenda, Nieuws

Klassieke Super Sunday: El Clasico op Laren

Aanstaande zondag 29 oktober 2017 is het een dubbele Super Sunday in de hockeywereld. Het wordt een bijzonder spannende dag, want vier belangrijke Gooische hockeyteams zullen het tegen elkaar opnemen op dezelfde locatie: de Larensche Mixed Hockey Club.  Om 12.45 uur speelt Laren Dames 1 tegen Huizen Dames 1: laatstgenoemde club promoveerde vorig jaar naar de Hoofdklasse. ’s Middags om 14.45 uur speelt Laren Heren 1 tegen Gooische Heren 1, El Clasico. De KNHB deelt de schema’s in, dus het is heel bijzonder dat alle teams tegelijk op de club spelen.

El Clasico

Laren-Gooische (en vice versa) is een ouderwetse derby waar altijd veel hockeyminnend publiek op af is gekomen. Nu het eerste damesteam van Huizen gepromoveerd is naar de hoofdklasse, heeft Laren-Huizen dames het ook in zich om een derby te worden. In het meest recente Gooische Tam Tam Magazine (haal zondag je exemplaar in het clubhuis van LMHC!) vertelt oud-international Kim Lammers enthousiast over dit treffen. Kim begon haar hockeycarrière op Huizen, speelde vervolgens zeventien jaar op Laren en is nu assistent-coach bij Dames 1 van Huizen. “De wedstrijden tegen Laren hebben natuurlijk een extra lading. Laren is het aan z’n stand verplicht om te winnen. Maar wij doen er natuurlijk alles aan om dat niet te laten gebeuren.”

Zusjes tegen elkaar

Het wordt ook een familietreffen op de velden van Laren: in het eerste damesteam van Laren speelt Fleur Kok en die staat tegenover haar zusje Lara Kok, die in het eerste damesteam van Huizen speelt. Ouders Kok, die trouw de thuiswedstrijden van de zusjes bezoeken, juichen deze zondag voor elke mooie actie. Dat geldt ook voor Marcel Loot van ABN AMRO, die beide clubs sponsort. “Ik zal voor beide kampen juichen”, benadrukt Marcel.

Zondag 29 oktober op de Larensche Mixed Hockey Club

12.45 uur: Laren Dames 1 – Huizen Dames 1

14.45 uur: Laren Heren 1 – Gooische Heren 1

 

 

 

 

 

25 oktober 2017

Door

Redactie


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.