Agenda, Kunst

AtelierRoute Huizen: 14 en 15 oktober 2017

Dit weekend, 14 en 15 oktober 2017, vindt de 21e AtelierRoute Huizen plaats. Bijna veertig schilders, tekenaars, keramisten, beeldhouwers, fotografen en edelsmeden in Huizen zetten de deuren van hun atelier, werkplaats of expositieruimte open voor het publiek. De AtelierRoute biedt zo een unieke kans om met kunstenaars te praten. Over hun inspiratiebronnen, over de technieken die ze gebruiken, over hun zoektocht naar vormen en kleuren… Bovendien biedt de AtelierRoute een goede gelegenheid voor bijzondere ontmoetingen met andere kunstliefhebbers en gesprekken over het werk dat de kunstenaars tentoonstellen. Uiteraard kun je in alle ateliers kunst kopen. Ook krijg je bijvoorbeeld informatie over cursussen en workshops die de kunstenaars geven.

AtelierRoute Huizen

Overzichtsexpositie

In de Kunstuitleen bij de Openbare Bibliotheek aan het Plein 2000 in Huizen is een overzichtstentoonstelling ingericht met werk van alle deelnemende kunstenaars. Deze expositie kan dienen als startpunt van de route. De route loopt door de hele gemeente Huizen; zowel het oude dorp als de nieuwbouwwijken. In de bibliotheek kun je op je gemak een keuze maken voor de ateliers die je wil bezoeken. Op diverse plekken vind je een folder met achtergrondinformatie van alle kunstenaars. Op deze folder staat ook een duidelijke kaart waarop alle atelier-adressen zijn aangegeven.

Zaterdag én zondag

Tijdens de AtelierRoute op zaterdag 14 en zondag 15 oktober zijn alle ateliers én de overzichtsexpositie in de Bibliotheek geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie: www.atelierroutehuizen.nl.

13 oktober 2017

Door

Sarah Saarberg Hoofdredacteur Gooische Tam Tam


Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Over de Gooische Tam Tam
De Gooische TamTam is het grootste en populairste platform in het Gooi, voor alle leuke nieuwtjes, horeca, winkels, ondernemers en events in ‘t Gooi en omstreken.

Doormiddel van verschillende rubrieken, zoals agenda lifestyle en nieuws uit bereikt de Gooische TamTam per maand ca. 50.000 bezoekers, 18.000 Facebookers, 4000 Twitteraars, 2500 Google+ en 2000+ Linkedin contacten afkomstig uit ‘t Gooi.